KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Hasan Çakmak Bulgaristan'da kitaplarını imzaladı

Hasan Çakmak Bulgaristan'da kitaplarını imzaladı

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak Nazım Hikmet Derneği'nin davetlisi olarak gittiği Bulgaristan'ın Varna şehrinde sanatçı ve yazarlar lokalinde kitaplarını imzaladı.

Yayın Tarihi: 30/04/16 15:32
okuma süresi: 4 dak.
Hasan Çakmak Bulgaristan'da kitaplarını imzaladı
A- A A+

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da 5.baskısı yapılan Gözlerimden Kalbime Süzülen Damlacıklar isimli kitabının tanıtım çalışmaları çerçevesinde Varna'dan aldığı davete katılan yazar Hasan Çakmak, Bulgar ve Türk kitapseverlerle Varna'da buluştu.

İsmini Nazım Hikmet'ten alan kültür sanat derneği bugüne kadar dünya çapında birçok sanatçı ve yazarı Varna'da ağırlayıp kültür organizasyonu yapmış bir dernek…

Nazım Hikmet Derneği, Sabahattin Ali'nin Bulgaristan'a gelirken öldürülmesi olayından yola çıkarak Kültür Bakanlığı'nın onayı ile ismini Sabahattin Ali Halk Kültürevi olarak değiştirdi.

Dernek Başkanı Rüstem Aziz Mümin, imza gününde yaptığı açıklamada yazar Hasan Çakmak'ı dünya çapında yaptığı kültür sanat çalışmalarından bildiklerini ve Hasan Çakmak gibi uluslararası bir yazarı Varna'da görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Özellikle Hasan Çakmak'ın kaleme aldığı Gözlerimden Kalbime Süzülen Damlacıklar kitabında kullanılan dilin genç yazarlara örnek teşkil etmesi açısında organizasyonun önemine dikkat çeken Başkan Mümin, Ankara'da 5. baskıyı yapan kitabı imzalı olarak almaktan büyük onur duyduğunu dile getirdi.

BAŞARI BELGESİ

Sabahattin Ali Halk Kültürevi Dernek Başkanı Rüstem Aziz Mümin yaptığı konuşmanın ardından yazar Hasan Çakmak'a Başarı Belgesi takdim etti.

Kitabın yazarı Hasan Çakmak belge takdimi sırasında yaptığı konuşmada Varna'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Nazım Hikmet'in adını taşıyan bir dernekten davet alarak Varna'da imza günü yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

YDÜ'NÜN BÜYÜK KATKISI

Hasan Çakmak, Varna'ya gelmesinde birçok kişi ve kurumun emeği bulunduğuna dikkat çekerek bunların başında Yakın Doğu Üniversitesi geldiğini belitti. Çakmak bu vesile ile üniversite yetkililerine kendisine ve kültür sanat çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin koyduğu katkı neticesinde Varna'da Kıbrıs kültürünü ve Kıbrıs Edebiyatı'nı tanıtma fırsatı bulduğunu belirten Hasan Çakmak, Yakın Doğu Üniversitesi'nin yaptığı katkının devlet kurumlarına da örnek olması dileğinde bulundu.

VARNA'DA NAZIM'IN İZİNDE

İmza gününe oldukça büyük bir ilginin yaşandığı Hasan Çakmak, Varna'da birçok kültür sanat insanı ile birlikte çeşitli etkinliklere katılıp konuşmalar yaptı.

Yıllar önce Nazım Hikmet'in Varna'da konakladığı KOR Hotel'i, yazılarını yazdığı mekanı ziyaret eden Hasan Çakmak, şuanda 96 yaşında olan Nazım Hikmet'i Bulgaristan'a geldiğinde karşılayan Sıtkı Çavuş'la uzun bir mesai gerçekleştirdi.

Hasan Çakmak'ın Varna'da düzenlenen imza gününde genç yazarlar Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'a kendi yazdıkları kitapları hediye ettiler.

Varna'daki imza günün ardından yazar Hasan Çakmak, İstanbul'da düzenlenen bir ödül törenine katılmak için Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.