KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Kutrafalı: "Biz aslında hem varız, hem yokuz"

Kutrafalı: "Biz aslında hem varız, hem yokuz"

Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası Sanatçısı, Müzisyen Cahit Kutrafalı, Kıbrıslı Türk müzisyenlerle birlikte Kuzey Kıbrıs'ta da yıllarca sahneye çıkan Francois Micheletto'nun grubu Minus One ile Kıbrıs'ı temsilen Eurovision 2016 Yarışması'na katılarak finale kalmasının üzerine, Kıbrıslı Türk müzisyen ve sporcuların uluslar arası hiçbir platformda yer alamamasına karşı duyduğu üzüntüyü paylaştı.

Yayın Tarihi: 11/05/16 13:33
okuma süresi: 4 dak.
Kutrafalı: "Biz aslında hem varız, hem yokuz"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Müzisyen Cahit Kutrafalı, Kıbrıslı Türk müzisyenlerle birlikte Kuzey Kıbrıs'ta da yıllarca sahneye çıkan Francois Micheletto'nun grubu Minus One ile Kıbrıs'ı temsilen Eurovision 2016 Yarışması'na katılarak finale kalmasının üzerine, Kıbrıslı Türk müzisyen ve sporcuların uluslar arası hiçbir platformda yer alamamasına karşı duyduğu üzüntüyü paylaştı.

Kutrafalı, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Dünyaya bu kadar yakınken hep TV başından takip etmekle yetiniyoruz olan biteni... Çünkü biz aslında hem varız, hem yokuz" ifadelerini kullandı.

Kutrafalı'nın paylaşımı şöyle:

"Geçen akşam yine güneyde Kıbrıslı Rum arkadaşlarla çalıyoruz. Ara verdik, davulcu arkadaş yanıma geldi bak dedi bu solumuzda oturan arkadaş Apoel in genç yıldızı (ismini şu an anımsayamadım çocuğun) geçen sezon ''Şampiyonlar Liginde'' çok güzel performans sergiledi 2 maçta gol attı ve avrupadan birçok takımın dikkatini çekti vb. diye devam etti... Çocukla tanıştık tokalaştık ve programa kaldığımız yerden devam ettik...

Bugün sabah ise ''Eurovision2016'' da finale kalan Minus One grubunun haberleri çıktı karşıma ki ekipte yer alan müzisyen arkadaşların bir çoğu tanıdık bildik isimler, çoğu kez gidip dinlemişsinizdir bir yerlerde. Hatta bakın daha ilginç bir şey söyleyeyim bu arkadaşlarla bizim kendi öz değerlerimiz uzunca bir süre beraber çalıştılar ülkenin kuzeyinde vb... Yani demek istediğim dünyaya bu kadar yakınken hep TV başından takip etmekle yetiniyoruz olan biteni... Çünkü biz aslında hem varız, hem yokuz... Düşünsene futbol oynuyorsun fakat hiçbir zaman ne UEFA ne de başka bir çatı altında legal olarak sahaya çıkamıyorsun... Tamam UEFA çok ütopik oldu kabul ettim, FB,GS,BJK gibi ''anavatan'' takımları ile bile üzerlerinde forma varken hazırlık maçı dahi yapamaz bizim çocuklar. Ne haklarına? onlar insan mı? Sen tanıyorum dediğin yavruvatan sporcularına ambargo koyarken, tanımıyorum dediğin Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı dalgalanıyor sahalarında, spor salonlarında ve güneyde yaşayan Kıbrıslı Rum arkadaşlar pistlerde yarışıyor dünyalı kardeşleriyle insanca... Neden bir Huseyin Kırmızı , Kadir Evre , Tolga, Erkan Erzurumlu (daha da çoğaltabilirim bu dünya yeteneklisi müzisyen arkadaşlarımı) Eurovision da kendi ülkelerini temsil etmesin? Ama onların da ne haddine!!! ''Out of Nowhere'' da doğmak onların seçimi değildi ama bu düzeni devam ettirmek için bu toplumu oradan oraya sürükleyip yıllarca ''YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ'' misali yokluğa sürükleyenler halen o koltuklarda iki gün daha fazladan oturabilmek için bir siyasi irade, bir varlık göstermiş olsalardı ve buna ek olarak BİZ toplum olarak sağı,solu,ortayı bırakıp sadece insan olmayı öğrenebilseydik, çıkarlarımızı bir kenara itip beraber bir şeyler yapmayı isteseydik en azından bir şeyleri çabalamış olmanın verdiği mutlulukla hayatlarımıza bu batık düzen içinde devam edebilirdik... Kısacası bu kara parçasının kuzeyinde doğmanın ne anlama geldiğini içinde olmadan kimse anlayamaz...
Padişahım çok yaşa…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.