KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

1.Turnalar Kırsal Köy Etkinliği tamamlandı...

1.Turnalar Kırsal Köy Etkinliği tamamlandı...

İskele Belediyesi'nin lojistik destek verdiği, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği'nin düzenlediği Turnalar Kırsalar Köy Etkinliği bugün gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 15/05/16 17:17
okuma süresi: 3 dak.
1.Turnalar Kırsal Köy Etkinliği tamamlandı...
A- A A+

İskele Belediyesi açıklamasına göre, Turnalar Köy meydanında gerçekleşen etkinliğin açılışını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyesi Sefa Kurukafa, Turnalar Muhtarı Yaşar Okumuş, Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mukadder Özyiğit ile dernek üyeleri birlikte yaptı. Gün boyu sürmesi planlanan etkinlik, bir anda çıkan kuvvetli rüzgardan ötürü erken tamamlandı.

"KÖY ŞEHRİN DOĞASIDIR"

Bu yıl ilki gerçekleşen Turnalar Kırsal Köy Etkinliği, köy şehrin doğasıdır sloganıyla yapıldı. İskele Belediyesi'nin lojistik destek verdiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi'nin gösteri sunduğu 1. Turnalar Kırsal Köy Etkinliğinde Kıbrıs, Adana, Konya ve Denizli mutfağına ait yiyecek ve içecek ve el işinin bulunduğu stantlar kuruldu. Kıbrıs Türk Türkmen Kültür Derneği de Turnalar Köy Meydanı'nın girişine kurduğu Yörük Çadırı ile destek verdi.

SADIKOĞLU: "KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLERE DESTEK VERİYORUZ"

Turnalar Kırsal Köy Etkinliğinin açılışında konuşmalar da yapıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere katkı koymaya devam edeceklerini vurguladı. Belediye Başkanı, bu etkinliği düzenleyen Turnalar Kültür, Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği'ni de kutladı.

KUVVETLİ RÜZGAR ETKİNLİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Gün boyu sürmesi planlanan ancak bir anda etkili olan kuvvetli rüzgardan ötürü erken tamamlanan 1. Turnalar Kırsal Köy etkinliğine Kıbrıs, Adana, Konya ve Denizli mutfağından yiyecek ve içecek stantları kuruldu, Otantik Kıbrıs eşyaları da sergilendi.Taşta ve kazanda çamaşır yıkama, dibek taşında dövme yapımı, bulgur kaynatma, kümes hayvanları, halı dokuma, yumurta yarışı, bilek güreşi, elde un değirmeni gibi gösterileri de yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.