KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 6 dak.

"Sanat Engel Tanımaz"da gurur gecesi

"Sanat Engel Tanımaz"da gurur gecesi

Yarışmada birincilik ödüllerini "Sosyal Medya" kategorisinde Ahmet Akdeniz, "Kısa Film" kategorisinde Arif İşgüzar ve Mustafa Ersenal ve "Fotoğraf" kategorisinde Erkan Çelikeri kazandı. Tevfik Ulual da fotoğraf kategorisinde "Jüri Özel Ödülü" aldı.

Yayın Tarihi: 17/05/16 15:33
okuma süresi: 6 dak.
"Sanat Engel Tanımaz"da gurur gecesi
A- A A+
Yarışmada birincilik ödüllerini "Sosyal Medya" kategorisinde Ahmet Akdeniz, "sa Film" kategorisinde Arif İşgüzar ve Mustafa Ersenal ve "Fotoğraf" kategorisinde Erkan Çelikeri kazandı. Tevfik Ulual da fotoğraf kategorisinde "Jüri Özel Ödülü" aldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği geleneksel Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni Lefkoşa'da yapıldı, fotoğraf sergisi izlenime açıldı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geceye çok yoğun bir katılım yaşandı, yarışmada ödül alan isimler ilk kez açıklandı.

Yarışmada birincilik ödüllerini "Sosyal Medya" kategorisinde Ahmet Akdeniz, "sa Film" kategorisinde Arif İşgüzar ile Mustafa Ersenal ve "Fotoğraf" kategorisinde Erkan Çelikeri kazandı. Tevfik Ulual'a ise fotoğraf kategorisinde "Jüri Özel Ödülü" verildi.

Engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve bu alandaki farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlenen yarışmanın ödül gecesine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber'in yanı sıra milletvekilleri, engelli örgütlerinin yöneticileri, fotoğrafçılık alanındaki kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, engelli sporcular ve kalabalık bir davetli topluluğu ile Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi katıldı. Yarışmanın bu yılki konuları "Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım" ve "Engel 'Ben'im" şeklinde belirlenmişti.

Lefkoşa Belediye Orkestrası'nın klasik müzik dinletisi ile başlayan ödül töreninde Ministry of Dance grubu da "engellilere empati" teması üzerinden özel bir dans gösterisi sundu.

"ÇOK DAHA İLERİ BİR DUYARLILIK"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, ödül töreninin açılış konuşmasında "Sanat Engel Tanımaz" yarışmasına üçüncü kez ev sahipliği yapmaktan ve engelsiz bir ülke özlemine ışık tutmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
"Bu organizasyonu var eden ve önümüzdeki yıllara taşıyacak olan şüphesiz sanatçı arkadaşlarımız, sanata karşı duyarlı olan insanlarımız, en önemlisi de sanat engel tanımaz diye haykıran kitlelerdir" diyen İsmet Yazıcı, projenin çok daha uzun yıllar sürmesini temenni etti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın 8 yıldır sponsorluğunu üstlendiklerini anımsatan Genel Müdür İsmet Yazıcı, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni başka ülkelere taşıyan takımımıza ayrıca hoş geldin diyorum. Bizler bu bayrağı taşımaya devam edeceğiz. Umarım bu anlayış tüm topluma yayılır, engellerin sadece fiziksel değil zihinlerimizde olduğu daha iyi anlaşılır" şeklinde konuştu.
"Sanatla, sporla, aklımızın erdiği gücümüzün yettiği her alanda bütün engelleri aşmak için hep birlikte yürümeye devam edeceğiz" diyen İsmet Yazıcı, engelli projeleri hakkında bilgi verdi. Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması'na katılan eserlerin ülke genelinde sergilenmesini ve çok daha geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediklerini anlatan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu fotoğraf ve kısa filmler, engellerin aşılması yolunda hepimizin tek yürek olması için bir çağrıdır. Yarışmamıza katılan sanatçılarımız ve bu projeye emek verenlerin, tüm engellerin aşılması adına çok önemli bir sorumluluk üstlendiğini düşünüyor, teşekkür ediyorum.

SİBER: HER BİREY KENDİNİ EŞİT HİSSETMELİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber de konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her bireyin kendini diğer bireylerle eşit görmesi gerektiğini belirterek, "Bu farkındalığı geliştirmek için çalışacağız, engelleri kalkmış bir ülkede hiç kimse kendini engelli hissetmeyecektir. Bizlerin görevleri koşulları tüm yurttaşlar için eşitlemektir, fırsat eşitliği yaratmaktır. Geliniz hep birlikte bu engelleri ortadan kaldıralım" diye konuştu.

YARIŞMANIN BAŞARILI İSİMLERİ

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in etkinliğinde en büyük heyecan ödül töreninde yaşandı. Farklı kategorilerde başarılı isimler ilk kez açıklandı, ödüllerini aldı. Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması III'ün başarılı isimleri şöyle:

Facebook üzerinden yarışmaya katılan, Sosyal Medya Kategorisi 1'incisi Ahmet Akdeniz. Instagram'dan yarışmaya katılan Sosyal Medya kategorisi 2'ncisi "Empati" isimli fotoğrafıyla Fatih Yılmaz. Sosyal Medya kategorisi 3'üncüsü "En yakından, En yakınından anlamak" isimli fotoğrafıyla İlgen Uğurlu.

Sanat Engel Tanımaz yarışması Kısa Film kategorisi 1'incisi "Ben Engelli Değilim" Kısa Filmi ile Arif İşgüzar ve Mustafa Ersenal. Kısa Film kategorisi 2'ncisi "Özelsin" Kısa Filmi ile Zelimkhan Adiev. Kısa Film kategorisi 3'üncüsü "Gol" isimli Kısa Filmi ile Soner Sert.

Sanat Engel Tanımaz Yarışması "Fotoğraf" kategorisi 1'incisi "Top Sende" fotoğrafı ile Erkan Çelikeri. Sanat Engel Tanımaz yarışması fotoğraf kategorisi 2'ncisi "Benim Ellerim, Benim Ayaklarım" isimli fotoğrafı ile Yıltan Taşçı. Sanat Engel Tanımaz Yarışması Fotoğraf kategorisi 3'üncüsü "Keyifler Yerinde" isimli fotoğrafı ile Yıltan Taşçı.

Ödüller, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, milletvekilleri Ersin Tatar ve Hasan Taçoy, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, Yönetim Kurulu üyesi Günay Çerkez, Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve jüri üyeleri tarafından verildi. Fotoğraf Kategorisi Jürisi şu isimlerden oluştu: İsmail Gökçe, Kadir Kaba, Buket Özatay, Hasan Hüseyin. Kısa Film Kategorisi Jürisi ise şu isimlerden oluştu: Derviş Zaim, Vasvi Çiftçioğlu, Günay Kibrit, Doğuş Özokutan Çiftçioğlu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.