KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

KKTC yazın sanatı, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yerini aldı

KKTC yazın sanatı, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yerini aldı

Türkiye'nin Kocaeli ilinde, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 8. Kocaeli Kitap Fuarı gerçekleştirildi. Azerbaycan, Kırgızistan ve Türkmenistan'ın da katıldığı 14-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda KKTC yazın sanatı da yerini aldı.

Yayın Tarihi: 18/05/16 15:19
okuma süresi: 2 dak.
KKTC yazın sanatı, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yerini aldı
A- A A+
Ülkemiz yazın sanatının tanıtılması ve yeni bağlantılar sağlanması amacıyla Kültür Dairesi organizasyonu ile katılınan fuarda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yayınları standı açıldı. Stantta KKTC yazın sanatçıları ve araştırmacıları tarafından yayımlanan veya yayımcısı KKTC'den olan araştırma ve edebi türündeki kitaplara yer veriliyor.

Kültür Dairesi personelleri ile birlikte Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği üyesi Şair Şirin Zaferyıldızı'nın katıldığı fuarda 270 yazar, 380 yayınevi, 48 sahaf ve 67 sivil toplum kuruluşu yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl 664 bin 476 ziyaretçi sayısına ulaşarak Türkiye'nin en büyük kitap fuarı unvanını elde eden Kocaeli Kitap Fuarı bu yıl 500'ün üzerinde söyleşi ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlikler arasında Şair Şirin Zaferyıldızı'nın çocuklarla şiir üzerine yaptığı workshop da yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mimar Sinan ve Ertuğrul Gazi Bilge Evleri'nden gelen 60 çocuğun katıldığı workshopta Şirin Zaferyıldızı çocuklara şiir yazdırdı. Etkinlik sonrasında çocukların şiirlerini toplayıp değerlendiren Şair Zaferyıldızı çocukların öğretmenleri ile temasa geçecek.

22 Mayıs Pazar gününe kadar 10.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda 15 bin yazarın bir milyonun üzerinde kitabı, kitapseverlerle buluşuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.