KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

Sergi ve ödül töreni 8 Haziran'da

Sergi ve ödül töreni 8 Haziran'da

Telsim ve Foder işbirliğinde düzenlenen "Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ın Sembolleri" isimli fotoğraf yarışmasının ilk değerlendirmesi yapıldı. İlkokul kategorsinde 65 öğrencinin 235 ve ortaokul kategorisinde de 50 öğrencinin 167 fotoğrafla katıldığı yarışmada ilkokul kategorisinden 6, orta okul kategorisinden ise 7 fotoğraf finale kaldı.

Yayın Tarihi: 31/05/16 16:30
okuma süresi: 5 dak.
Sergi ve ödül töreni 8 Haziran'da
A- A A+
Telsim ve Foder işbirliğinde düzenlenen "Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ın Sembolleri" isimli fotoğraf yarışmasının ilk değerlendirmesi yapıldı. İlkokul kategorsinde 65 öğrencinin 235 ve ortaokul kategorisinde de 50 öğrencinin 167 fotoğrafla katıldığı yarışmada ilkokul kategorisinden 6, orta okul kategorisinden ise 7 fotoğraf finale kaldı.

JURİDE BİR BİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLER YER ALIYOR

Juride Sanatçı ve Eğitmen Ayhatun Ateşin, Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretmeni Doğay Erçağ, Grafik Tasarım ve Fotoğraf Öğretmeni Müge Orun ile Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar yer alıyor.

JURİ İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELECEK

Juri 2 Haziran 2016 tarihinde, finale kalan fotoğraflar arasından ödül alacak fotoğrafları seçmek için yeniden bir araya gelecek. Ödül alan isimler 8 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 17.30'da İsmet Vehit Güney Sergi Salonu'nda gerçekleşecek sergi açılışı ve ödül töreninde açılanacak.

Juri üyeleri Telsim ve FODER işbirliğinde bu yıl 3. kez düzenlenen yarışmanın çocukların yaratıcılıklarını geliştirmesine ve yaşadıkları coğrafyayı tanımasına katkı sağladığını söyledi.

BAŞEL: ÇOCUKLARI, BU TÜR ETKİNLİKLERLE RİSKLİ DAVRANIŞLARDAN KORUYORUZ

Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Telsim ve FODER işbirliğinde düzenlenen bu yarışmanın ilkokul ve ortaokul öğrencileri için, yaşadıkları coğrafyayı tanıma ve kendi doğal ve temiz bakış açıları ile ortaya koyma fırsatı tanıdığını söyledi. Başel;

"Çocuk Gözüyle Fotoğraf Yarışması, eğitim sistemi için de, kulüpleşmenin, hobi ve serbest zaman geçirme imkanlarının çoğaltılması adına güzel bir örnek teşkil etmektedir. Çok net bir şekilde biliyoruz ki, çocuklar ve gençlere yeteneklerini, yeterliliğe dönüştürme ve boş zaman fırsatı verildiği sürece tüm riskli davranışlardan korumuş oluruz" dedi.

ERÇAĞ: FOTOĞRAFÇILIĞA OLAN İLGİ ARTIYOR

Fotoğraf Öğretmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Doğay Erçağ, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yarışma için gönderdiği fotoğrafları incelediğinde fotoğrafçılığa olan ilginin çok yüksek olduğunu gördüğünü söyledi. Her yıl fotoğrafçılığa olan ilginin arttığını kaydeden Erçağ, "Bir yandan fotoğrafçılığa olan ilginin arttığını fark ederken, diğer yandan da çocukların çok farklı teknik ve bakış açıları ile çalıştığını gördük. Fotoğrafları seçerken çok zorlandık. Çocukların büyük bir bölümü çok başarılı çalışmalar ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

ORUN: ÇOCUKLAR ÜLKEMİZİ TANIMA FIRSATI BULDU

Grafik Tasarım ve Fotoğraf Öğretmeni Müge Orun, çocukların bu yarışma ile bir yandan küçük yaşlarda fotoğrafçılıkla tanışırken, diğer yandan da tarihi yerleri gezip görme şansı bulduğunu belirtti. Orun, "Çocuklar, bu yarışma ile ülkemizi daha iyi tanıma fırsatı sunuldu" dedi.

ATEŞİN: ÇOCUKLAR KAYBOLYA YÜZ TUTMUŞ KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMAYA ÇALIŞIYOR

Sanatçı ve Eğitmen Ayhatun Ateşin, Çocuk Gözüyle Fotoğraf Yarışması'nın çocukların yeteneklerinin ve özgüvenlerinin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Sanata yakınlaşan çocukların sosyal risklerden uzaklaştığını kaydeden Ateşin, bu gibi etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini savundu.

Ayrıca yarışmanın konusununda "Çocuk Gözüyle Kıbrıs'ın Sembolleri olmasının önemine vurgu yapan Ateşin şu şekilde konuştu:

Çocukların ışığı kullanarak bir görüntü elde etmesi alkışlanacak birşey. Çocuklar teknik bir bilgi kullanarak, birşeyler anlatmaya çalışıyorlar. Hem de anlatmaya çalıştıkları kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüz. Bu nedenle ben bu yarışmayı çok önemsiyorum.

TANPINAR: ÇOCUKLAR ÜLKENİN GELECEĞİ

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da çocukların ülkenin geleceği olduğunu, bu nedenle çocuklara yönelik bu projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

FODER ile birlikte çocukların gözünden Kıbrıs'ı anlatan en güzel karelerin yakalanması çalıştıklarını belirten Tanpınar, 3 yıldır bu yarışmayı düzenlediklerini ve düzenlemeye de devam edeceklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.