KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Bunsem Seramik Stüdyosu Clayart yıl sonu sergisini yaptı

Bunsem Seramik Stüdyosu Clayart yıl sonu sergisini yaptı

British University of Nicosia (BUN) Sürekli Eğitim Merkezi ClayArt Seramik Atölyesi kursiyerlerinin yıl sonu sergisi Saçaklı Ev'de gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 11/06/16 14:46
okuma süresi: 3 dak.
Bunsem Seramik Stüdyosu Clayart yıl sonu sergisini yaptı
A- A A+

British University of Nicosia'dan verilen bilgiye göre, Ekim 2015'te çalışmalarına başlayan ClayArt Seramik Stüdyosu, yıl içerisinde yapılan seramik çalışmalarını 8 Haziran tarihinde başlayan ve 11 Haziran'a kadar devam eden bir sergiyle Kıbrıs halkıyla paylaştı.

Açılışı Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un yaptığı sergide ilk olarak konuşan British University of Nicosia Mütevelli Heyeti Üyesi ve ClayArt Seramik Stüdyosu direktörü Fatma Özok "British University of Nicosia Sürekli Eğitim Merkezi ClayArt Seramik Atölyesi olarak Ekim ayından beri yaptığımız çalışmaları bugün sergiliyoruz. Kurslarımıza katılan, emek veren herkese ayrıca hocamız Mine Korudağ'a çok teşekkür ederiz." Fatma Özok konuşmasına devamla "Çamura Hayat Vermek Mutluluktur dedik ve çalışmalarımıza başladık. Atölyemizde müzik eşliğinde çamurlarımızı şekillendirip sabırla kurumalarını bekledik, 1000 derecelerde fırınlayıp 3 gün heyecanla fırının açılıp seramiğe dönüşümünü gözledik, sonra boyayıp, sırlayıp yeniden fırınlayarak uzun süreçlerden geçtik. Kısaca sabretmeyi öğrendik.

Hızla akıp giden zaman ve telaşla hep bir şeylere bir yeriere yetişmeye çalışırken kendimize zaman ayırıp düşüncelerimizi çamura aktardık, çalışmalarımıza odaklandık. Çamurun pozitif enerjisiyle dinlenip, üretmenin keyfini, çamura hayat vermenin mutluluğunu yaşadık ve bunu sizlerle paylaşmak istedik" diyerek açılışı yapmak üzere Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'u davet etti. Bakan Sunat Atun, sanatsal çalışmaların desteklenmesi için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini, bu tür çalışmaların ülkenin tanıtımı ve gelecek nesillerin daha nitelikli yetişmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Bakan Atun "Sevdiklerinize parayla hediyeler alabilirsiniz ama el emeğiyle, sabırla üretilen bu çalışmaların değeri parayla ölçülemez, paha biçilemez" diyerek, emeği geçen tüm kursiyerleri ve buna olanak sağlayan BUNSEM'i kutladı.

Bakan Sunat Atun açılışı, BUN Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok ve BUN Mütevelli Heyeti Üyesi Fatma Özok'la birlikte açılışı gerçekleştirirken, kurdele kesmek yerine halata atılan düğümü çözerek anlamlı bir mesaj verdiler.

Birbirinden orjinal çalışmaların yer aldığı sergide, bir süre önce aramızdan ayrılan ClayArt kursiyerlerinden Nazan Müsevvitoğlu'na, Çamura son dokunuşlar "Hayallerin ve umutların yansıması" posteriyle bir köşe ayrılması kursiyerleri ve konukları duygulandırdı.

Saçaklı Ev bahçesinde düzenlenen kokteylle, müzik dinletisi eşliğinde sergiyi gezen davetliler sergiyi çok beğendiklerini orada bulunan basın mensuplarıyla da paylaştılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.