KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışması bu yıl KKTC'de yapılıyor

Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışması bu yıl KKTC'de yapılıyor

"4. Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışması" KKTC'de gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 13/06/16 17:27
okuma süresi: 3 dak.
Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışması bu yıl KKTC'de yapılıyor
A- A A+

"4. Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Öykü Yarışması" KKTC'de gerçekleştirilecek.

Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜRKSOY, TC Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türk Dünyası Vakfı desteğiyle Avrasya Yazarlar Birliği tarafından KIBATEK Vakfı ve Turnalar Dergisi eliyle yapılacak yarışmada birinci olacak öykü, uluslararası yarışmada KKTC'yi temsil edecek.

Yarışmaya katılacak eserlerin en geç 15 Ağustos'a kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Konusu serbest olan yarışmaya yazarlar daha önce ödül almamış ve yayımlanmamış, 1000-10000 kelimelik en çok iki ayrı öykü ile katılabilir.

Yarışmaya gönderilecek öykülerin üzerinde sadece rumuz bulunacak, rumuz dışında yarışmacının kimliğini belirten her hangi bir işaret bulunan öyküler yarışma dışı bırakılacak.

Yarışmacının kimlik, açık adres ve kısa özgeçmişi ile bir adet fotoğrafı ayrı bir zarfa konarak üzerine sadece rumuz yazılacak ve bu küçük zarf, öykünün yer aldığı büyük zarfın içine yerleştirilecek.

Yarışmaya gönderilecek öyküler bilgisayarla 12 punto ile yazılacak ve 6 nüsha olacak.

Dereceye giren öyküler kitaplaşacağı için, başvuru zarfının içine "Word" formatında hazırlanmış dosya, CD'ye yüklenmiş olarak konacak.

Sonuçları 30 Eylül'de açıklanacak yarışmanın ödül töreni Ekim-Kasım döneminde yapılacak.

Yarışmanın birincisine 3000 TL; ikincisine 1500 TL; üçüncüsüne ise 1000 TL ödül verilecek.

Yarışma birincisi olacak eser, Uluslararası Öykü Yarışmasına katılacak.

Uluslararası yarışma sonuçları ise Kasım-Aralık 2016'da açıklanacak, ödül töreni Aralık 2016'da Kazakistan'ın Almatı kentinde gerçekleştirilecek ve birinciye 15.000 TL; ikinciye 10.000 TL; üçüncüye 7.500 TL, mansiyon olarak 2.500 TL ödül verilecek.

Yarışmaya katılacak eserlerin "Nurperi Özgener, Kültür Dairesi Kızılay Sok. No: 10 Yenişehir – Lefkoşa" adresine teslim edilmesi, ya da posta ile ulaştırılması gerekiyor.

Daha ayrıntılı bilgi 0533 869 90 69 numaralı telefondan elde edilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.