KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Gazimağusa Belediyesi'nin minik şairlerinden gururlandıran performans

Gazimağusa Belediyesi'nin minik şairlerinden gururlandıran performans

Gazimağusa Belediyesi'nin Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)'ndeki Şiirlerle Büyüsün Çocuklar Atölyesi'nin minik şairleri dün akşam Buğday Camii'nde düzenlenen "Şiir Buluşması" etkinliğindekendi yazdıkları şiirleriyle izleyenlerin karşısına çıktı.

Yayın Tarihi: 18/06/16 16:14
okuma süresi: 3 dak.
Gazimağusa Belediyesi'nin minik şairlerinden gururlandıran performans
A- A A+

Gazimağusa Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, 2008 yılında Şair Şirin Zaferyıldızı'nın projesi olarak başlayan Şiirlerle Büyüsün Çocuklar Atölyesi 1 yıldan beridir MGA bünyesinde ilkokul çağındaki çocuklara şairlerin ve şiirlerin dünyasını tanımaları için faaliyet gösteriyor.

Bir yıl boyunca kendi yazdıkları şiirleri büyük bir özgüven ile okuyan minikler, izleyenlerden tam puan alırken ailelerini de gururlandırdı. Çocukların şiirlerinin yanında, Lirik Şiir Grubu'ndan CemayOnalt Müezzin, Yıltan Taşçı, Serkan Soyalan, Şehbal Hamzaoğulları ülkemiz şairlerinden şiirler seslendirdi.

Seramik sanatçısı Cem Tilki, Belediye Başkanı İsmail Arter'e kendiüretimi olan karga amblemli heykel takdim etti. Çocuklara belgelerini Şiirlerle Büyüsün Çocuklar Atölyesi'nin çalışmalarına katılan sanatçılar verdi. Gecenin sunuculuğunu Aysu Kırlar Uçar yaparken, HeranMirillo flütüyle Lirik Şiir Gurubu'na eşil etti. Ayrıca, Belediye Başkanı İsmail Arter, Lirik Şiir Grubu üyelerine plaket verdi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyelerin görevinin sadece asfalt ve yol yapmak olmadığını,çocuklara yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğunu vurgulayarak,yıllar önce yazdığı şiirlerini Şirin Zaferyıldızı'na gösterdiği ifade ederek, kendi yazdığı şiirlerden birini seslendirdi.

Şair Şirin Zaferyıldızı, eğitimci olarak en mutlu olduğu anlardan birini yaşadığını, çocuklarla beraber bu yolu yürümek ve bu hazzı izleyenlerle paylaşmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek, Şiirler Büyüsün Çocuklar Grubunun 8 yaşında olduğunu söyledi. Sim Tv'decanlı yayınla başlayan yolculuklarının bu yıl sanat dostu, şiir yürekli belediye başkanı İsmail Arter ile tanışarak her Perşembe büyük bir keyifle Mağusa Gelişim Akademisi'nde devam ettiğini söyledi. Konusunda uzman olan sanatçıları her ay konuk olarak çağırarak çocuklarla buluşturduklarını ifade eden Zaferyıldızı, bu sayede farklı sanat alanlarına ilgi duyacak çocuklar yetişeceğini söyleyerek tüm bunlara imkan sağlayan belediye başkanı İsmail Arter içinbir kez daha sanat dostu ifadesini kullandı. Şirin Zaferyıldızı, önümüzdeki aylarda Kıbrıs Türk edebiyatında ilk olarak 10 yaşındaki Yağmur Atun isimli öğrencinin şiir kitabının çıkacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.