KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Orkestra ile Çocuk Korosu, Dünya Müzik Günü'nde elele verdi

Orkestra ile Çocuk Korosu, Dünya Müzik Günü'nde elele verdi

Dünya Müzik Günü çocukların seslendirdiği şarkılarla keyifli bir şekilde kutlandı. Gün dolayısıyla Lefkoşa Belediye Orkestrası(LBO) Çocuk Korosu üyesi minikler LBO eşliğinde dün(21 Haziran Salı) gece saat 20.30'da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde keyifli bir konser verdi.

Yayın Tarihi: 22/06/16 13:46
okuma süresi: 3 dak.
Orkestra ile Çocuk Korosu, Dünya Müzik Günü'nde elele verdi
A- A A+
Dünya Müzik Günü çocukların seslendirdiği şarkılarla keyifli bir şekilde kutlandı. Gün dolayısıyla Lefkoşa Belediye Orkestrası(LBO) Çocuk Korosu üyesi minikler LBO eşliğinde dün(21 Haziran Salı) gece saat 20.30'da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde keyifli bir konser verdi. "Çocuklarımızın Sesiyle Dünya Müzik Günü Konseri" adlı etkinliği LTB Başkanı Mehmet Harmancı da izlerken özellikle çocukların velilerinin çok heyecanlı ve mutlu oldukları da gözlerden kaçmadı.

Minikler Oskay Hoca yönetiminde 10 parça seslendirdi

Orkestra Şefi Oskay Hoca yönetiminde sahne alan LBO, Kozan,Erkek Karşılama 1, Dillirga ve Mandra adlı eserleri seslendirirken daha sonra sahnede yerini alan Çocuk Korosu üyesi minikler orkestra eşliğinde Hep Yaşar İyilikler, Hayvanlar,Öğretmenim, Yaşamak Ne Güzel, Sağlıklı Olmak İçin, Serçecik, Dab Di Dab Dab,Oh Ne Güzel, Çocuklarda Umut Var ve Mutluluk Şarkısı adlı çocuk şarkılarını seslendirdiler.

Harmancı: "Çocuklarımız memleketin en yetenekli müzisyenleriyle sahne aldı"

Konser sonrasında LTB Başkanı Mehmet Harmancı son iki yılına şahit olduğu LBO Çocuk Korosu'ndaki çocukların kendilerini geliştirdiğini ve oldukça aşama kaydettiklerini yaşayarak gördüğünü dile getirerek şef Hare Yakula'ya ve müzisyen olarak koroya katkı koyan Ercüment Şeker'e çok teşekkür etti. Harmancı:" Hare Hocanım'ın da dediği gibi kendilerini bu kadar geliştiren çocuklarımız memleketin en yetenekli müzisyenleri ile sahne aldı. LBO bizim dışarıya karşı aydınlık yüzümüzü temsil ediyorlar. Dünya Müzik Günü dolayısıyla LBO'na da yılın 12 ayı yurttaşlara ücretsiz müzik hizmetini sunduğu için çok teşekkür ederim. Çocuk Korosu'nu daha da ileriye götüren Hare Yakula'ya teşekkür ediyorum. Şarkıda da dediği gibi çocuklar umuttur.Umutlarımız buradaydı, onları da tebrik ederim."

Çocuklara katılım belgelerini şef Hare Yakula verdi.

Gece sonunda LBO Çocuk Korosu Şefi Hare Yakula bu dönemde koroya katılan çocuklara katılım belgelerini takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.