KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Folk-Der 16. Kültür Sanat Günleri başladı

Folk-Der 16. Kültür Sanat Günleri başladı

Lefkoşa Folklor Derneği'nin (Folk-Der) 16. Kültür Sanat Günleri dün akşam başladı.

Yayın Tarihi: 28/06/16 13:50
okuma süresi: 2 dak.
Folk-Der 16. Kültür Sanat Günleri başladı
A- A A+
Lefkoşa Folklor Derneği'nin (Folk-Der) 16. Kültür Sanat Günleri dün akşam başladı.

Halk dansları, dans ve müzik dinletilerinin yer aldığı etkinlikler, yarın gece tamamlanacak.

KKTC, Güney Kıbrıs ve Türkiye'den ekiplerin gösteriler yaptığı; Folk-Der ve Güney Kıbrıs'tan Kondeya'nın ortak ekiple Kıbrıs halk danslarını sahnelediği dün akşamki etkinlik büyük ilgi gördü.

Lefkoşa'nın Küçükkaymaklı bölgesindeki dernek lokali bahçesinde yer alan gösteriler, bu gece ve yarın gece de saat 20.30'da başlayacak.

Folk-Der 16'ncı Kültür Sanat Günleri'nde gösteriler yanında, dernek bahçesine kurulan stantlarda Kıbrıs'a özgü yiyecekler ve ürünler de satılıyor.

Genç Yetenekler Production konseriyle başlayan dün akşamki etkinlikte sırasıyla Folk-Der Çiftetelli çocuk grubunun gösterisi, Folk-Der Dillirga Grubu'nun folklorik skeci ve dansları, The Cyprus Dance Education Center dans gösterisi, AB'nin Kıbrıs'ın Somut Olmayan Kültürel Mirası Projesi kapsamında Folk-Der ve Kondeya ekiplerinin ortak Kıbrıs halk dansları gösterisi, PAHOY (Türkiye-Pamukkale Halk Oyunları Derneği) gösterisi, Folk-Der Kozan Grubu gösterisi yer aldı.

Etkinlikte bu gece Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu Konseri, Folk-Der Çiftetelli Grubu, Golden Step Dans Grubu, PAHOY, Folk-Der Kozan Grubu, Limasol'dan çocuk halk dansları ekibinin, Folk-Der Dillirga Grubu ve Ağır Adımlar Kültür Sanat Derneği Kıbrıs Halk Dansları gösterileri sunulacak.

Folk-Der 16'ncı Kültür Sanat Günleri'nin son gecesi olan yarın ise "Kıbrıs'ta Barış İçin İki Toplumlu Koro konseri, Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği yıldız grubu, AKDER Halk Dansları Grubu, GÖÇTAŞ Halk Dansları Grubu, FOLK-DER Sirto Grubu, AKSD Halk Dansları Grubu, Gençlik Merkezi Halk Dansları Grubu ve TUFAD Halk Dansları Grubu gösterileri yer alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.