KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Damlacıklar, Ankara'da 6. baskıyı yaptı

Damlacıklar, Ankara’da 6. baskıyı yaptı

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'ın Gözlerimden Kalbime Süzülen Damlacıklar isimli kitabı Ankara'da 6. baskıyı yaptı. Çakmak, kitabının yeni baskısını Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'ya sundu.

Yayın Tarihi: 30/06/16 14:02
okuma süresi: 3 dak.
Damlacıklar, Ankara’da 6. baskıyı yaptı
A- A A+

Kısa bir süre önce İstanbul Sıfırdan Yayınları tarafından 4. baskı yapılan kitabın piyasadan tükenmesi nedeniyle nisan ayında Damlacıklar'ın 5. baskısı yapıldı, ardından da haziranda kitabın 6.baskısı okuyucuya sunuldu.

6. baskı için "Sahil Kitap" yayınevi ile anlaşma imzalayan yazar Hasan Çakmak, kitabının kısa bir sürede tükenmiş olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Sahil Kitap"la yapılan sözleşme kapsamında Türkiye'de; Ankara, Mersin, Adana, İzmir'de sonrasında Bulgaristan'da Varna şehrin'de Damlacıklar için imza günleri düzenlenmişti.

BAKAN BEROVA'YA SUNDU

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak 6. baskısı yayınlanan Damlacıklar isimli kitabını Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'ya sundu.

Çakmak, kitabını sunarken "Dilerim ki, ülkemdeki tüm yazarlar kitaplarının 6. baskısını sunmak için kültürden sorumlu bakanı ziyarete gelirler" ifadesini kullandı.

Bakan Berova da Hasan Çakmak'ın başarılarından dolayı tebrik etti ve kitabını imzalamasını istedi.

DAMLACIKLAR 55 DENEME YAZISINDAN OLUŞUYOR

Hasan Çakmak'ın kaleme aldığı Gözlerimden Kalbime Süzülen DAMLACIKLAR kitabı Kıbrıs'ı ve Kıbrıs kültürünü anlatan 55 deneme yazısından oluşuyor.

DAMLACIKLAR'ın yeni baskısının iç sayfa tasarımlarını Samet Uzun ve Jane Baena yaparken, kapak tasarımı ve kapak tasarımını Yalkın Hamitoğlu yaptı.

Genel Yayın Yönetmenliğini Gonca Aydemir'in yaptığı kitabın arka kapağında kitabın içeriğini anlatan kısa bilgiler yanında yazarın son bir yılda almış olduğu ödüllerin birkaçının fotoğrafı yer alıyor.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak, Türkiye'de; kasım ayında İzmir Ege Ödülleri'nde, aralık ayında İstanbul Anadolu Ödülleri'nde ve ocak ayında da Ankara Engelsiz Sanat Ödülleri'nde, jüri heyeti tarafından ödüle layık görülmüştü.

SON ÖDÜL DİREKLERARASINDAN

Türkiye Direklerarası Seyirci Ödülleri Jurisi "Dünyanın çeşitli yerlerinden tiyatro ve sanat haberlerini Kıbrıs'ta, Kıbrıs'taki Tiyatro olaylarını da yurtdışındaki okuyucuya ulaştırdığı için Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'ı ödüle layık gördü.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak'a Gazimağusa'da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende ödülü takdim edildi.

Hasan Çakmak'a ödülünü Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter takdim etti.

Çakmak'a ödül kazandıran yazılar Türkiye Tiyatro Gazetesi'nde yayınlanan köşe yazıları ve yorumları nedeniyle verildiği açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.