KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Monart Academy Resim ve Heykel sergisi açıldı

Monart Academy Resim ve Heykel sergisi açıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve MonArt Academy işbirliği ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu'nun himayesinde düzenlenen Monart Academy Resim ve Heykel sergisi açıldı.

Yayın Tarihi: 02/07/16 16:43
okuma süresi: 4 dak.
Monart Academy Resim ve Heykel sergisi açıldı
A- A A+

GAÜ Kıbrıs yerleşkesi Girne kampüsü Elysium Park Monart Akademy'de açılışı gerçekleştirilen serginin açılışını, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal ve Eşi Ressam sevim Erdal, Gü Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Turizm ve Çevre MMüsteşarı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel ve GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar gerçekleştirdi.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, törende konuşma gerçekleştiren GAÜ başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Resim ve heykeltıraş sanatçısı Sevim Erdal'ın 15 yıl önce GAÜ bünyesinde halka açık resim kursları düzenlemesinin ardından Monart Academy'nin doğduğunu belirterek, bu düzenlenen resim kurslarının 15 yıldır devam ettiğini ve şimdi heykeli de eklediklerini belirtti. Üstün konuşmasının devamında şunları söyledi;

"Gerçekten sayın Sevim Erdal'ın sanata göstermiş olduğu bu ilgisi ve arkadaşlarıyla birlikte ortaya koydukları eserler, Kıbrıs boyutunun dışına taşan eserler ortaya koymuştur. Sevim Erdal'a üniversitem adına teşekkür ediyorum. Sevim Erdal 15 yıl önce bu küçük de olsa başlattığı resim kursları olmamış olsaydı, bugün bizde resim bölümü olmazdı. Resim kursları o zaman başladı ve akademik olarak resim bölümünü de bünyemize katmış olduk. Yakın zaman da da heykel bölümünü de bünyemize katacağız." dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, "Sevim Hanım'ın 15 yıl önce başlatmış olduğu resim çalışmalarından sonra ve bu resimleri sevgi anlamına getirmesi ile bugün yapmış olduğu çalışmalar sonrasında kendini geliştirip bizlere sunmasından dolayı teşekkür ederim. Sevim hanım'ın yapmış olduğu, bir iş ve bu işi bugüne kadar taşıyan, bugüne kadar taşırken de kendi içinde geliştirerek yapan ve bugün heykelciliği de bize kazandıran bir insandır. Bu ne demektir, bir insan bir işi severek yapıyorsa, aşk ile yapıyorsa kendini geliştirebiliyor. Kendini geliştirdiği zaman da birazdan göreceğimiz güzel değerleri güzel sanatları takdim edebiliyor. Sevim Hanım'ın bize vermiş olduğu bu değerlerden faydalanmak lazım. Önümüzdeki yıllarda Kıbrıs'ımız için de bu değerler önem arz ediyor. Sevim Hanım'ı gerçekten kutluyorum ve önümüzdeki yıllarda Kıbrıs'a özgü yapılacak olan heykellerde de buluşmak üzere daha güzel günlere daha güzel açılışlar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, GAÜ Mütevelli heyeti Başkanı Memduh Erdal, katkılarından ve katılımlarından dolayı Ataoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. Ardından, 15 yıldır göstermiş olduğu çaba ve emeklerinden dolayı, Erdal ve Öztürk Sevim Erdal'a teşekkür belgesi ve anı plaketi takdim etti. Monart academy bünyesinde bir çok eser ortaya koyan sanatçılara ise Öztürk belgelerini takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.