KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Uluslarası Sanatcımız Türkan Navruz DAÜ 'de

Uluslarası Sanatcımız Türkan Navruz DAÜ 'de

Bilimsel kitabı, şiir kitabı bulunan vitray sanatcımız Türkan Navruz kitaplarını DAÜ Rektörü Prof.Dr.Necdet Osam a takdim etti.

Yayın Tarihi: 03/07/16 14:37
okuma süresi: 2 dak.
Uluslarası Sanatcımız Türkan Navruz DAÜ 'de
A- A A+
Rektörlük makamında gerçekleşen kabulde kitaplarının kısa tanıtımını yapan sanatcı çalışmları ile ilgili rektöre bilgiler verdi.

Vitray çalışmalrını ve sergilerini anlattı. Sanatcı Navruz'un yakın bir zamanda DAÜ organizesinde 2 farlık mekan da sergi açması gündeme geldi.

Kısa bir süre önce "CAN İle." şiir ve sözlerden oluşan kitabının piyasaya çıkmasının ardından aynı tarihlerde yayımlanmış olan 2. Kitabı Karayolları'nda,; Yol-Köprü-Şantiye kitabının da basımı tamamladı. Uzun zaman süren teknik araştırması ve hazırlık aşamasıyla kitap Türkân Navruz'un aktif çalışmalarına dayanmakta. İnşaat Mühendisliğinde ayrı bir branş olan yol; kitap içerisinde de yol yapımı, malzeme ve donanım, köprü; yapımı, restore çalışmaları ve uygulamalı olarak şantiyeleri konu almakta.

Karayolları'nda, Yol-Köprü-Şantiyeler kitabı Kuzey Kıbrıs'ta inşaat mühendisliği alanında eğitim alan gençlerimize kaynak ve yardımcı kitap olması niteliğinde kütüphanelerinde yer almak üzere üniversitelerimize ayrıca yine bu alanlarda eğitim veren teknik liselerimize gönderilecek.

Aynı zamanda belediyelerimize de sunulacak. Karayolları'nda, Yol-Köprü-Şantiyeler kitabının içeriğinde; yapım, numune örnekleri, toprak yapısı, asfalt, etüd-proje, ocaklardan malzeme alımı, uygulama alanları, şantiyeler, yol bakımı ve onarımı, köprüler gibi pek çok başlık yer almakta.

20.5*29cm ebatındaki kitap 260 sayfadan oluşmakta. Ayrıca Türkân Navruz uluslar arası edebiyat buluşmalarında ve vitray çalışmalarıyla yurt içinde ve yurt dışında da Kuzey Kıbrıs adına sergiler açmaya devam etmekte.

Mağusa Haber Ajansı
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.