KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Kültür Sanat Danışma Kurulu toplandı

Kültür Sanat Danışma Kurulu toplandı

Kültür Sanat Danışma Kurulu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova başkanlığında toplandı.

Yayın Tarihi: 26/07/16 17:37
okuma süresi: 2 dak.
Kültür Sanat Danışma Kurulu toplandı
A- A A+
Kültür Sanat Danışma Kurulu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova başkanlığında toplandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, danışma nitelikli kararlar üretilen kurul toplantısında, bundan sonraki süreç için kurulun işleyişi ve çalışma şekli konusunda kararlar üretildi. Toplantıda, Kültür Sanat Danışma Kurulu çalışmalarının kesintisiz olarak sürmesi ve atılacak adımların belirlenmesi amacıyla, ayda bir kez olmak üzere, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nda toplantı yapılması da karara bağlandı.

Özdemir Berova, toplantıda yaptığı konuşmada, Kültür Sanat Danışma Kurulu'nun varlığının önemine değinerek, bakanlık olarak kurulun ürettiği kararları hassasiyetle değerlendireceklerini ifade etti.

Kültürün ve sanatın önemini vurgulayan Berova, bir ülkede kültür ve sanatın yok olması halinde, o ülkenin devamının olamayacağını vurguladı.

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da, Kültür Sanat Danışma Kurulu'nu oluşturmak amacıyla, 2014 yılı sonunda tüzüğe bağlı olarak KKTC'de faaliyet gösteren kültür sanat derneklerine yaptırılan seçimle kurulun oluşturulduğunu söyledi. Tunçalp, kurulun görev süresinin 3 yıl ile sınırlandırıldığını ifade etti.

Kurul, Kültür Sanat Danışma Kurulu Tüzüğü uyarınca, üç yılda bir Kültür Dairesi bünyesinde gerçekleştirilen seçimler sonucunda oluşturuluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.