KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali yeniden organize ediliyor

Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali yeniden organize ediliyor

Ülkemizde bir kaç yıl öncesine kadar düzenlenen ve oldukça ilgi ile takip edilen Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali bu yıl farklı bir konseptle yeniden organize ediliyor. 31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde, Lefkoşa Çağlayan Panayırı ruhu yeniden canlandırılacak.

Yayın Tarihi: 06/08/16 15:23
okuma süresi: 2 dak.
Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali yeniden organize ediliyor
A- A A+

Lefkoşa bölgesinde çalışmalarını sürdüren kültür sanat dernekleri, Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Lefkoşa Folklor Derneği (FOLKDER), Gençlik Merkezi Birliği ve Halk Sanatları Derneği (HASDER) ile Lefkoşa Türk Belediyesi ve Gençlik Dairesinin birlikte düzenleyeceği festivalle ilgili çalışmalar devam ediyor. Festivalde yer alacak sahne gösterileri için çalışmalarını sürdüren komite gelecek hafta içerisinde festival programı belirlemiş olacak.

Festival içeriğinde neler var?

Yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin sahne alacağı festivalde, modern dans grupları, farklı müzik gruplarının konserleri da yer alacak.

Festival kapsamında, bu yıl çok uzun zaman önce yapılan Çağlayan Panayırı ruhunu yeniden canlandırmayı hedefleyen festival komitesi o döneme ait süpriz etkinlikler için çalışmalarını sürdürüyor.

Fotoğraf sergisi, film afişleri sergisi, klasik araba sergisi gibi farklı ilgi alanlarına yönelik etkinliklerin de yer bulacağı festivalde, Kıbrıs'a özgü yiyecek, içecek ve diğer ürünlerin yer alacağı stantlar kurulacak.

31 Ağustos 2016 tarihinde Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, 4 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.