KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları topluluğu İtalya yolcusu

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları topluluğu İtalya yolcusu

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun büyük ekibi 16-23 Ağustos 2016 tarihleri arasında İtalya'nın Castrovillari şehrinde düzenlenecek olan 31. Estate Int. del Folklore e del Parco del Pollino Festivali'ne katılıyor. Festivale katılacak ekip Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 15/08/16 14:17
okuma süresi: 2 dak.
Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları topluluğu İtalya yolcusu
A- A A+
Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun büyük ekibi 16-23 Ağustos 2016 tarihleri arasında İtalya'nın Castrovillari şehrinde düzenlenecek olan 31. Estate Int. del Folklore e del Parco del Pollino Festivali'ne katılıyor. Festivale katılacak ekip Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 9 farklı ülkeden katılımın olacağı İtalya'daki festivalde 32 dansçı, 2 müzisyen, 1 eğitmen ve 2 meclis üyesi olmak üzere toplam 37 kişilik bir kefileyle temsil edilecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ziyarette yaptığı konuşmada, önemli bir temsiliyeti yerine getirecek halk danslarının, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini isteyerek, başarı için ekip arkadaşlarının her zaman birlik beraberlik içinde birbirine destek olması gerektiğini söyledi. Gençlik çağına gelen halk dansları üyelerinin sürekli kendilerini geliştirmeleri ve paylaşımcı olmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Arter, ülkemizde herkesin birbiriyle dayanışma ve paylaşım içinde olmasının önemi dikkat çekerek, yurt dışına gidildiğinde paylaşımın olmasının toplumsal yaşama da fayda sağlayacağını, hayatta en büyük zenginliğin dostluk ve arkadaşlık olduğunu söyledi.

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 300'e varan dansçı sayısı, 1 büyük, 1 yetişkin, 3 orta ve 3 minik olmak üzere 8 farklı ekiple Kıbrıs Türk kültürünü yaşatma ve tanıtma hedefiyle 32 yıldır yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli temsiliyetler yerine getiriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.