KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Fadıl Çağda'dan yeni bir kitap: "Cinayetlerle Susturulan Toplum"

Fadıl Çağda'dan yeni bir kitap: "Cinayetlerle Susturulan Toplum"

Poltikacı ve araştırmacı-yazar kimlikleriyle tanınan Fadıl Çağda'nın çok konuşulacak yeni kitabı Khora Yayınları'ndan çıktı.

Yayın Tarihi: 24/08/16 12:07
okuma süresi: 2 dak.
Fadıl Çağda'dan yeni bir kitap: "Cinayetlerle Susturulan Toplum"
A- A A+

Poltikacı ve araştırmacı-yazar kimlikleriyle tanınan Fadıl Çağda'nın çok konuşulacak yeni kitabı Khora Yayınları'ndan çıktı. Yayınevi'nin 49. kitabı olan eser "Bir Daha Yaşanmasın" alt başlığıyla "Cinayetlerle Susturulan Toplum" adını taşıyor. Tarihimizin bilinmeyen yönlerini ve silah zoru ile gizlenen gerçekleri anlatan kitap, Lefkoşa Ledra Palace ışıkları karşısındaki Khora Kitap Cafe'den, Mağusa Bandabuliya karşısındaki Mağusa Khora Kitap Evi'nden, Akdoğan köy meydanındaki AFSA lokalinden ve tüm kitap evlerinden temin edilebilir.

Kıbrıslı Türk toplumunun tarihinde hala kanayan bir yarayı bütün boyutlarıyla masaya yatıran kitap, 1 Mayıs 1958 tarihinden başlayarak halkımızı şiddet sarmalının içine çeken ve derin bir suskunluğun yaşanmasına neden olan siyasi cinayetleri inceliyor.

Münür Rahvancıoğlu'nun yayına hazırladığı "Cinayetlerle Susturulan Toplum" kitabının kapak ve sayfa tasarımı, grafiker Ömer Tatlısu'ya ait. 172 sayfalık kitap, kişisel tanıklıklar, belge ve fotoğraflarla da zenginleştirilmiş.

1958 yılında işçi önderlerinin katledilmesi ile açılan cinayet perdesi, avukatlar, Kavazoğlu-Mişaulis, Türkiye'de öldürülen gençlerimiz ve Kutlu Adalı cinayeti gibi aşamalardan geçmişti. Bu olaylar genel olarak biliniyor olsa da, "Cinayetlerle Susturulan Toplum" kitabında her olay kendi gelişim koşulları içerisinde ve bilinmeyen ayrıntılarıyla okuyucuya aktarılıyor. Bunun yanında kitap; Limasol bölgesinde yaşanan cinayetler, Girne'deki infazlar, Kıbrıslı Elenlere mal edilen cinayetler gibi henüz bilinmeyen cinayetlere de ilk kez yer veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.