KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

7. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri 30 Eylül-1 Ekim'de gerçekleştirilecek

7. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri 30 Eylül-1 Ekim'de gerçekleştirilecek

7. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri, "Kültür Sanat Günlerini Fitilledik" sloganıyla 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 24/09/16 14:12
okuma süresi: 2 dak.
7. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri 30 Eylül-1 Ekim'de gerçekleştirilecek
A- A A+

Çatalköy Belediyesi'nin gerçekleştirileceği etkinliğin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik ve Modacı Abdullah Öztoprak konuştu.

Belediye Basın Bürosu açıklamasına göre, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Beşparmaklar Kültür sanat Günlerinin 7'incisini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu yola çıkarken amaçlarının, Kıbrıs Türk kültürünü, sanatçılarını değerlerini yeni kuşaklara aktararak yaşatmak, bölgede yoğun olarak yaşayan yabancı vatandaşlar ve turistlere tanıtmak olduğunu vurguladı.

Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik de, Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri etkinlikleriyle amaçlarının Kıbrıs Türk Kültürünü, sanatını yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Atik, program hakkında da bilgi aktardı.

Programda "ZAYİÇE" adlı karnaval şovla yer alacak olan Modacı Abdullah Öztoprak da, ülke kültürü sanatı sanatçı ve değerlerinin tanıtılıp yaşatılmasına çok önemli katkı koyan bu organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Kıbrıslı Türklerin, kendi kültürüne, değerlerine sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı.

Üretkenlikten uzaklaşan Kıbrıs Türk halkının, "tüketerek tükenme noktasına geldiğini" savunan Öztoprak, Kıbrıslı Türklerin daha üretken olmaya, kendi değerlerine kültürüne geçmişine sarılmaya ve yeniden sevgiyle birbirine kenetlenmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.