KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Festival'de evsahibi LBT sahne aldı

Festival'de evsahibi LBT sahne aldı

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin(LTB)sunduğu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından Akgünler Turizm ana sponsorluğunda düzenlenen "14. Kıbrıs Tiyatro Festivali"nde dün (26 Eylül Çarşamba) gece festivalin evsahibi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu "Ev" oyununu sahneledi.

Yayın Tarihi: 27/09/16 10:51
okuma süresi: 3 dak.
Festival'de evsahibi LBT sahne aldı
A- A A+
Lefkoşa Türk Belediyesi'nin(LTB)sunduğu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından Akgünler Turizm ana sponsorluğunda düzenlenen "14. Kıbrıs Tiyatro Festivali"nde dün (26 Eylül Çarşamba) gece festivalin evsahibi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu "Ev" oyununu sahneledi. YDÜ AKKM'de saat 21.00'de sahnelenen Aliye Ummanel'in yazıp yönettiği tek perdelik oyunda rol alan Deniz Çakır, Kıymet Karabiber, Hatice Tezcan, Asu Demircioğlu, Melihat Beşe ve Aytunç Şabanlı oyun sonrasında ayakta alkışlandı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı oyun sonrasında oyunun yazarı ve yönetmeni Aliye Ummanel ile sanatçılara çiçek takdim ederek kutladı.

HARMANCI: "KARŞILIKLI YAŞANAN ACILAR, YÜZLEŞEREK VE AFFEDEREK SON BULSUN"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada 1955-1974 arasının Kıbrıs açısından kan,acı ve gözyaşı ile dolu olduğunu belirterek her iki toplumun insanlarının da bu acıları karşılıklı olarak yaşadığını kaydetti. Oyunun seyirciye empati duygusunu hatırlattığını, hem kendini sorgulamayı hem de başkalarının da kendilerini sorgutmasını düşündürdüğünü ifade eden Harmancı, "Umarım ucu açık giden herşeyin bir gün ucu sorgulatarak değil hatırlayarak ama affederek, barışçıl bir şekilde yüzleşerek kapanır. Yazan,yöneten ve oynayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bize 1 senedir büyük bir başyapıt sundular" dedi.

SIRADA "İÇERDEKİLER" VAR

6 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ve ana sponsorluğunu Akgünler Turizm, platin sponsorluğunu Cyprus Xp Group, K.T.Petrolleri(K-Pet),Avenue, salon sponsorluğunu YDÜ, gümüş sponsorluğunu Lefkoşa Belediye Çalışanları Tasarruf Kooperatifi Ltd., iletişim sponsorluğunu Telsim yaptığı ve Cookies Bake Shop,Reisler Lojistik ve Kryolan'ın da katkı koyduğu 14. Kıbrıs Tiyatro Festivali 29 Eylül Perşembe gecesi Volkan M. Sarıöz'ın yönettiği Mustafa Kırankaya, Nihal Yalçın, Serkan Keskin'in oynadığı "İçerdekiler" oyunu ile sürecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.