KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

AB Bilgi Merkezi "izle - tartış" etkinliği düzenliyor

AB Bilgi Merkezi "izle - tartış" etkinliği düzenliyor

AB Bilgi Merkezi ofisinde cuma akşamı Alman yapımı Amal filmi izleyicilerle buluşacak.

Yayın Tarihi: 22/03/17 16:27
okuma süresi: 2 dak.
AB Bilgi Merkezi "izle - tartış" etkinliği düzenliyor
A- A A+
Kıbrıs Postası

AB Bilgi Merkezi'nin Lefkoşa'da bulunan ofisinde ücretsiz film gösterimi düzenleniyor. AB Bilgi Merkezi ofisinde cuma akşamı Alman yapımı Amal filmi izleyicilerle buluşacak. Etkinliğin saat 18.30'da başlayacağı ve film gösteriminin ardından film tartışması gerçekleştirileceği açıklandı. Film sonrası gerçekleştirilecek film üzerine tartışma etkinliğinin ise Mete Hatay'ın yönetiminde gerçekleştirileceği bildirildi.

Caroline Reucker'in yönetmenliğini yaptığı 2015 yapımı Amal filminin konusu ise şu şekilde:

"Bir baba, savaşla parçalanmış Suriye'de kalmanın güvenli olmadığına karar verir ve ailesinin hayatta kalan üyeleriyle Lübnan'a taşınır. Ancak oğlu, elindeki ciddi bir yaralanmadan ötürü nitelikli bir tıbbi bakıma ihtiyaç duymaktadır. Suriyeli aile daha iyi bir gelecek umuduyla iki yıllık bir koruma aldıkları Almanya'ya gitmek üzere Lübnan'dan ayrılır. Alman film yapımcılarından oluşan bir ekip, ailenin bu yeni çevreye nasıl yerleştiğini gözlemliyor. Çocuklar yavaş yavaş arkadaşlar edinir, dili öğrenir ve akranlarına uyum sağlamayı başarırlar. Fakat yetişkinler için daha zordur işler. Anne Ghadir hâlâ Avrupa'da kendini evinde hissetmemektedir. Savaş kızı Amal'ı alıp götürmüş olsa da geleceklerini çoktan Avrupa'da planlayan diğer kızlarının tersine bir gün Suriye'ye dönebileceğini ummaya devam eder."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.