KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

UKÜ Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlik düzenliyor

UKÜ Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlik düzenliyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü 27 Mart-1 Nisan tarihlerini kapsayan Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlik düzenliyor.

Yayın Tarihi: 26/03/17 16:30
okuma süresi: 4 dak.
UKÜ Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlik düzenliyor
A- A A+

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü 27 Mart-1 Nisan tarihlerini kapsayan Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlik düzenliyor.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından organize edilecek etkinliklerde çeşitli sergiler, dans gösterileri, Türkiye'den alanında uzman, önemli isimlerin katılacağı söyleşiler, müzik dinletileri ve mesleki toplantılar gerçekleştirilecek. Hafta içinde ayrıca Devlet Hastanesi'ndeki Çocuk Onkoloji Servisi de ziyaret edilecek.

UKÜ'den verilen bilgiye göre, Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay'ın açılış konuşması ile başlayacak olan 53. Kütüphane Haftası'nda, "En Çok Kitap Okuyan Öğrenci", "En Çok Kitap Okuyan Akademisyen" ödül töreni ve "I Love CIU Library Kütüphanede Selfie'ni Çek, Paylaş" konulu özçekim yarışmasının ödüllerinin de verileceği etkinlikler düzenlenecek. Etkinlik kapsamında "I Love CIU Library" fotoğraf sergisinin açılışının yanı sıra tiyatro, sinema ve dizi oyuncuları Ahmet Mümtaz Taylan, Asuman Dabak, Mehtap Bayri ile söyleşi gerçekleştirilecek.

Gemini Firması tarafından "RFID Akıllı Kütüphane Sistemi" hakkında yapılacak bilgilendirme toplantısına, Lefkoşa Türk Belediyesi Latin Orkestrası müzik dinletisiyle katkı sağlayacak. Farklı ülkelere ait geleneksel "halk dansları" gösterileri de 53. Kütüphane Haftası'na renk katacak.

Usta tiyatro ve sinema sanatçısı Ali Düşenkalkar, "Mevlana Şiir ve Öyküleri" etkinliğinde Rumi'nin şiirlerini ney eşliğinde okuyacak ve yine etkinlik kapsamında semazen gösterisi gerçekleştirilecek. Kütüphane Haftası'nda ayrıca öğrenci müzik gruplarının İngilizce ve Türkçe şarkılar seslendireceği konserler, kültürlerarası moda ve dans gösterileriyle devam edecek.

Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından "Sosyal Duyarlılık Projesi" kapsamında "Kitap ve Kütüphane Severlere Destek Kermesi" de düzenlenecek. Kermeste Kütüphane Kulübü öğrencileri ve Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hazırlayacağı unlu ürünlerin satışı yapılacak. Etkinlik kapsamında elde edilecek gelir ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'ne bağış yapılacak.

Lay: Amacımız, kitap okuma kültürünün önemine dikkat çekmek

Gülten Sala Lay, kitap okuma etkinliğinde kitapların nostaljik tadını yaşatmak istediklerini söyledi. Geleneksel "Kitapla Buluşma Etkinliği"nin Kuzey Kıbrıs'ta ilk kez UKÜ'de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Lay, bu etkinliğin Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini ifade etti. UKÜ'nün örnek olduğu kitapla buluşma etkinliğinin Türkiye'de Türk Kütüphaneciler Derneği'nin girişimleriyle "81 İlde Kitap Okuyoruz" adı altında düzenlendiğini belirten Lay, günümüzde okuma oranının düşük olduğuna dikkat çekerek, düzenlenen etkinlikle kitap okuma ve hediye etme alışkanlığının yeniden canlandırılmasını istediğini söyledi. Okuma etkinliğinde her yıl renkli görüntüler yaşandığına işaret eden Gülten Sala Lay, "Victor Hugo der ki: 'Kitaplık kurmak tapınak kurmak kadar kutsaldır.' Özellikle teknolojinin esiri olduğumuz şu dönemde kitapların önemi gittikçe azalmaktadır. Amacımız bu etkinlikle kitap okuma kültürünün önemine dikkat çekmek." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.