KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

"Sanat Engel Tanımaz IV" KIFSAD'da anlatıldı

"Sanat Engel Tanımaz IV" KIFSAD'da anlatıldı

Kuzey Kıbrıs Turkcell "Engelsiz Yaşam" odağındaki "Sanat Engel Tanımaz" fotoğraf yarışmasını Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği'nde (KIFSAD) anlattı.Yarışmaya son katılım tarihi 14 Nisan'a kadar uzatıldı.

Yayın Tarihi: 29/03/17 12:42
okuma süresi: 5 dak.
"Sanat Engel Tanımaz IV" KIFSAD'da anlatıldı
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Turkcell "Engelsiz Yaşam" odağındaki "Sanat Engel Tanımaz" fotoğraf yarışmasını Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği'nde (KIFSAD) anlattı.Yarışmaya son katılım tarihi 14 Nisan'a kadar uzatıldı.

Engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, empati ve farkındalığı artırmak hedefi ile düzenlenen Sanat Engel Tanımaz IV Fotoğraf Yarışması için KIFSAD üyeleri de düşüncelerini paylaştı.

Dernek binasında yapılan seminerde konuşan KIFSAD Başkanı Mehmet Türkelman yarışmayı önemsediklerini söyleyerek, katılımcılara başarılar diledi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışmaya dernek olarak destek verdiklerini belirten Türkelman yarışmanın bu alanda önemli bir proje olduğunu belirtti.

Seminerde Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu sunum gerçekleştirerek yarışma hakkında bilgi verdi, üyelerden gelen sorular yanıtlandı.

"SADECE ÇEKMEK İÇİN FOTOĞRAF ÇEKMEYİN"

Fotoğraf Sanatçısı Hasan Hüseyin, yarışmanın "bakmaya doyamayacağımız" eserler ortaya çıkarmasını söyledi.

Hasan Hüseyin şöyle konuştu:

"Yarışmaya katılacak olanlara şunu söyleyebilirim ki fotoğraflarınız renkli de olabilir, siyah beyaz da, kurgu da olabilir tamamen o anı doğal da yakalayabilirsiniz. Önemli olan o fotoğrafta ne anlatmak istediğiniz ve bizim ne anlattığınızı anlamamızdır.

Bu yıl kaç fotoğraf çektiğinizi ve bu fotoğrafların kaçını duvarınıza astığınızı düşünün. Aslında seçtiğiniz ve astığınız bir fotoğrafınız varsa o bakmaya doyamadığınızdır. İşte çekeceğiniz fotoğrafınız böyle olsun. Bakmaya doyamayın. Sadece çekmek için fotoğraf çekmeyin. Birçok fotoğraf çekebilirsiniz ama en iyileriyle bu yarışmaya katılmalısınız."

"BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRİN"

Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay da yarışmada her yıl önceki senelere oranla farklılaşmış eserlerle katılım gözlemlediklerini belirterek, "Sanat Engel Tanımaz Yarışması bu yıl engelli kardeşlerimizle birlikte çalışabileceğiniz bir konu yaratmış, sizlere onlarla birlikte çekim fırsatı sunmuştur. Bence bunu çok iyi değerlendirin. Bir engelli ile birlikte olup onunla geçireceğiniz birkaç günde onun hayatını yaşayın, onun gözünden görün" dedi.

"HİÇBİR ŞEY BİZE ENGEL DEĞİLDİR"

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay da düşüncelerini şöyle paylaştı:

"Küçükken bilgisayar kullanmak istemiştim, nasıl kullanabilirim, gözleri görmeyen bir çocuk nasıl bilgisayar kullanabilir ki diye bakmışlardı. Sonrasında bilgisayarı nasıl kullanacak dedikleri çocuk üniversiteden mezun oldu, şu an bilgisayar alanında çalışmalar sürdürmekte ve her şeyi bu ortamdan takip etmekte. Yani aslında hiçbir şey bize engel değildir. Biz önümüzdeki engelleri kaldırmalıyız. Ortak çalışma konusu çok güzel ve bir engellinin gözüyle 'özgürlük' konusunun fotoğraflanacak olmasına çok sevindiğimi belirtmek isterim."

"FARKINDALIK ÇOK ÖNEMLİ"

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Asbaşkanı Ahmet Akdeniz de "farkındalık" kavramının önemine dikkat çekerek, "Biz Turkcell'in engelliler alanındaki bu ve bunun gibi birçok çalışmasından ilham alarak hayatımıza birçok aktivite kattık" dedi.

Akdeniz sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk yarışmanın ödül törenindeki engelli ve dansçı arkadaşın dansları bize ilham verdi, dans etmeye başladık. Engelsiz denize girme platformu yapıldı artık denize girebiliyoruz, yamaç paraşütü yaptık uçmayı öğrendik artık gidip uçabiliyoruz, tekerlek izleri diye bir tiyatro ile başladık şimdi tiyatrocu birçok arkadaşımız var, korodayız, profesyonel sporcularımız var. Bu tarz etkinlikler yarışmalar engelli insanların sesi olmaktadır. Unutmayınız, bu projede sadece fotoğraf sanatı için bir katkı yapmış olmuyorsunuz, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine de ortak oluyorsunuz"

YARIŞMA UZATILDI

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in ülkemizdeki fotoğraf ve engelli dernekleri ile yakın işbirliği içerisinde organize ettiği Sanat Engel Tanımaz yarışmasına son katılım tarihi uzatıldı. 31 Mart 2017 tarihinde sona erecek olan yarışma için belirlenen yeni son katılım tarihi 14 Nisan 2017. Yarışma ve katılım şartları ile ilgili detaylı bilgi, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in resmi internet sitesi sanatengeltanimaz.com web sitesinden alınabiliyor. Yarışmaya ayrıca site üzerinden online olarak da başvuru yapılabiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.