KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

Tiyatronun Oskarları Gazimağusa Belediyesi'nin ev sahipliğinde dağıtıldı

Tiyatronun Oskarları Gazimağusa Belediyesi'nin ev sahipliğinde dağıtıldı

Türkiye'nin Oskarları olarak bilinen Direklerararası Seyircileri Ödül Töreni Gazimağusa Belediyesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.

Yayın Tarihi: 24/05/17 17:45
okuma süresi: 4 dak.
Tiyatronun Oskarları Gazimağusa Belediyesi'nin ev sahipliğinde dağıtıldı
A- A A+
Türkiye'nin Oskarları olarak bilinen Direklerararası Seyircileri Ödül Töreni Gazimağusa Belediyesi Belediyesi'nin ev sahipliğinde dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda yapıldı. İstanbul'un Fatih ilçesinde, tiyatronun başladığı caddeden ismini alan Direklerarası Seyircileri Derneği, Halk Jürisi sistemiyle ülkemizde de yaptığı çalışma sonucunda KKTC'de sahnelenen oyunlarda performans, tasarım, ve yapımlar kategorilerinde ödüle layık görülenlere ödüllerini verdi.

Etkinliğin başında Direklerararası Seyirciler Derneği Başkanı Ömer Şahinbaş kültürel çalışmalara ve tiyatroya verdiği önem nedeniyle Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülüne layık görülen Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'e ödül takdim etti. Şahinbaş, ayrıca geceye Güney Kıbrıs'tan katılan Satiriko Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Costas Kafkarides'e şahsı adına 2 toplumda sahneledikleri oyunlardan dolayı özel ödül takdim etti. Costas kafkarides, gecede kısa bir konuşma yaparak, ödüle layık görüldüğü için teşekkür ederek, Ömer Şahinbaş ile geçmişte aynı oyunda oynadıklarını ve kapıların açılmasıyla dostluklarının pekiştiğini, ardından "gözlerimi kaparım vazifemi yaparım" oyununu Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlarla birlikte Yunanca olarak oynadıklarını, bunun ardından Rum tarafında Türk oyuncularla birlikte yine oyun oynadıklarını söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, 17. Direklerarası Seyircileri Ödül Töreni'nde tiyatro severlerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu, izleyicinin takdir ettiği ödüllerin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "yerel idareler olarak kendilerinin tiyatronun önemini kavrayarak toplumumuzla tiyatro oyunlarını ne kadar çok buluşturabilirsek o kadar başarılı oluruz" dedi.

Direklerararası Seyirciler Derneği Başkanı Ömer Şahinbaş ise, Gazimağusa'da ödül töreninin yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı İsmail Arter'e teşekkür ederek, tiyatro sanatına gönülden bağlı olan belediye başkanlarına da teşekkür etti.

Şahinbaş, Costas Kafkarides'e ödül takdimi sırasında, adada 2 toplumlu oyun sunmak için çalışmalarından dolayı Satiriko Tiyatro'sundan Costas Kafkarides'e kendi şahıs olarak ödüle layık gördüğünü söyledi.

Gecede, Tiyatroya ve kültürel çalışmalar verdiği önem nedeniyle Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, yanan eski tiyatro binasının fuayesini düzenleyip burada oyunlar oynayan devlet tiyatrosu çalışanlarının olağanüstü çabası nedeniyle devlet tiyatroları adına Türkey Öztiğin'e, Mesarya Tiyatro Şenliği'nin 3. kez seyirciyle buluşmasını sağlayan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Yakın Doğu Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi veren, daha iyi bir tiyatro için çaba gösteren Yönetmen Murat Atak Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü'ne, Ankara Cebeci mezunu İlk Kıbrıslı Türk Kadın Tiyatro sanatçısı Ayşe Haşmetli'ye Ulutuğ Üner Özel Ödülü, KKTC'de tiyatronun başlaması ve gelişmesinde emeği olan Hilmi Özen'e Emek Ödülü, Çocuk oyunları dalında, Mağusa Sanat Tiyatrosu'nun "Seninki Benden Gerçek, Benimki Senden Hayal" oyununun çocuk oyuncularına, Tiyatro Ödüllerinde ise, Mesarya Üçlemesi isimli oyunun yazarı İzel Seylani, Tumarhane Cumhuriyeti oyununun Yönetmeni İlke Susuzlu, Mesarya Kültür sanat Derneği'nden "Bir aşk bir Ömür" oyununun kadın oyuncusu Özlem Erzen, Umut veren tiyatro dalında ise "Sara'yı Evlendirmek" oyunuyla Mağusa Kent Tiyatrosu Kurucusu Bilen Kılıç ödüle layık görüldü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.