KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Turgay Hilmi yönetimindeki uluslararası orkestradan Kamran Aziz'in eseri "Kıbrıs'ım" yorumu

Turgay Hilmi yönetimindeki uluslararası orkestradan Kamran Aziz'in eseri "Kıbrıs'ım" yorumu

KKTC'nin Almanya Fahri Konsolosu Turgay Hilmi'nin organizasyonu ve Gazimağusa Belediyesi ev sahipliğinde 250 kişilik Uluslararası koro ve orkestranın Salamis Antik Tiyatro'da sahne aldı. Konserde Kamran Aziz'in eserlerinden "Kıbrıs'ım" türküsü büyük beğeni topladı.

Yayın Tarihi: 22/08/17 10:37
okuma süresi: 2 dak.
Turgay Hilmi yönetimindeki uluslararası orkestradan Kamran Aziz'in eseri "Kıbrıs'ım" yorumu
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

KKTC'nin Almanya Fahri Konsolosu Turgay Hilmi'nin organizasyonu ve Gazimağusa Belediyesi ev sahipliğinde 250 kişilik Uluslararası koro ve orkestranın seslendirdiği Beethoven'in 9.Senfonisi Salamis Antik Tiyatro'da sahnelendi. Konserde Kamran Aziz'in eserlerinden "Kıbrıs'ım" türküsü büyük beğeni topladı.

Almanya, İsviçre ve Avusturya'dan 250 kişiden oluşan koro ve orkestranın "Classics Night" adı altında düzenlediği konserde, Beethoven'in 9.Senfonisinin yanı sıra, George Gershwin'in eserleri de yer aldı.

"KIBRIS'IM" TÜRKÜSÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konserde ayrıca koro ve orkestra Turgay Hilmi'nin eşliğinde, kısa süre önce hayatını kaybeden Kamran Aziz'in 'Al Yemeni Mor Yemeni' ile 'Kıbrıs'ım' adlı türküleri de seslendirildi.

Murat Üstün tarafından düzenlenen "Kıbrıs'ım" türküsü, dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Zürih Akademik Orkestrası, Nürnberg Concert Choir, Nürnberg Filarmoni Korosu, NowaCanto Choir ve Kıbrıs Sanat Korosu'nun aynı sahnede yer aldığı konserin Kıbrıs türküleri eşliğinde unutlmaz bir gece yaşatıldı.

Konserde koro şefleri olarak Tarmo Vaadk, Martin Lukas Mesiter, Turgay Hilmi ve Murat Üstün yer alırken, Koronun solistliklerini ise; Eser Öktem, Judith Graf, Christine Mittermair, Micheal Nowak ve Markus Simon üstlendi. Ülke tanıtımına da büyük katkı sağlayan kapsamlı organizasyondan elde edilen gelir, Özel Eğitim Merkezi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'ne bağışlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.