KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Vamık Volkan terörün psikolojisini yazdı

Vamık Volkan terörün psikolojisini yazdı

Politik psikoloji duayeni olarak bilinen Kıbrıslı Profesör Dr. Vamık. C. Volkan yeni kitabında terörün psikolojisini konu alıyor.

Yayın Tarihi: 24/08/17 07:59
okuma süresi: 3 dak.
Vamık Volkan terörün psikolojisini yazdı
A- A A+
Ferhat ATİK

Prof.Dr. Vamık C. Volkan'ın yeni kitabı olan "Religious Knives", Kıbrıs'ta yaşayan bir tarihçi olan Jouni Suistola ile birlikte yazıldı. Üç yıllık bir çalışmanın sonucu olan kitap, terörizmi hem tarihi hem de psikolojik yönleri ile inceliyor ve inançlar üzerine kurulu terörizme odaklanıyor. Kitap Vamık Volkan'ın diğer çalışmaları gibi bir çok konuda terörizmle ilgili aydınlatıcı bilgiler içeriyor.

Kitabın adı Afrikalı ruhani lider Desmond Tutu'nun, 2006 yılında The Washington Post gazetesinden Lynne Duke'la yaptığı bir röportajdan alındı. 20-22 Eylül 2006 tarihleri arasında New York'ta gerçekleşen ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'un düzenlediği "Global Initiative" toplantısında, Desmond Tutu şu ifadeleri kullanmıştı: "Din bir bıçak gibi. Onu ekmeği dilimlemek için kullanırsanız iyidir. Onu birinin elini kesmek için kullanırsanız, kötüdür. Ancak şu anda, kendisini Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) olarak adlandıran aşırı dinci cihad grubuna mensup kişiler dini, kafaları kesmek için kullanıyorlar."

Dr. Volkan kitabı yazma ihtiyacı nereden doğduğu ilgili olarak; "Bugün terörizm dünyaya yayıldı. Medyada haberleri her gün alıyoruz. Nedenlerini derinden incelemek istedik. Bu senenin ilk ayında başka bir kitabım daha yayınlanmıştı Mülteciler üzerine. İki konu birbiri ile birleşmiş gibidir" diyor.

Kitapta; "Hepimiz savaş çocuklarıyız, Askeri tarih ve terörizm, Alışılmış ve alışılmamış savaş konvensiyoneli, Büyük grup kimliği ve önyargı: Psikanalitik yaklaşımlar, Terörle mücadele dersleri, Terör propagandası ve IŞID'in pazarlanması gibi ve benzeri önemli bir çok konu yer alıyor.

TERÖRİZMİN TARİHİNİ BİLMEK ÖNEMLİ

"Bir hasta ile çalışırken hastanın hayat tarihini derinden öğrenmek gerekiyor. Mesela çocuklukta oluşan bir travmanın erişkinlikteki etkisini anlamak için geçmişini bilmek lazım. Bu kitapta da dünya terörizm tarihini anlatmakla bu gün olanları daha iyi anlıyoruz." diyen Volkan, kitabın Türkçesinin ise en geç bir yıl içinde okuyucu ile buluşacağını aktarıyor.

Bugünkü dünyada terörle ilgili olanları anlamak için bu kitap tam zamanında yazılmış olduğunu belirten Volkan, kitapta yazdılarını anlatmak için daha şimdiden birçok yerden davet almış durumda. Bu ay Berlin'de olan Vamık Volkan, 2017 bitmeden Prag, Viyana, Bogota ve Amerika'da Richmond'da bu konuyu konuşacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.