KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

8. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri başladı

8. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri başladı

Çatalköy Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri dün gece gerçekleşen görkemli bir açılışla başladı.

Yayın Tarihi: 14/10/17 14:07
okuma süresi: 3 dak.
8. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri başladı
A- A A+

Çatalköy Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri dün akşam başladı.

Açılışa Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu,UBP Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Mağusa Milletvekili Dursun Oğuz ve Girne Belediye Başanı Nidai Güngördü katıldı.

Bu yıl 'Kültür ve Sanat Günlerini Tutuşturduk' teması altında gerçekleşen festivalin ilk gününde; Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan halk dansları, gösteriler ve SOS Grubu'nun konseri festivali izlemeye gelenlerden tam not aldı. müzik, mani, oyun, yemek, el işi, yarışma ve fotoğraf sergileri yer aldı.

Festivalin açılış konuşmasını Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu yaptı.

Hulusioğlu; "8'incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Festivalin açılış konuşmasını yapan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri'nin 8'incisini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu yıl da sanatın ve kültürün her dalı ve her nefesi ile festivalde buluştuklarını dile getirdi. Çatalköy Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri ile birçok mesaj verildiğine dikkat çeken Hulusioğlu, bu yıl da mesajlarla dolu Vounous konulu bir festival olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmak ve burayı vatan bilenlerin bu kültürle yaşamasını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Hulusioğlu, "Bu küçük coğrafyada kendi kültürümüzü hem yeni nesillere aktarmak hem de burada yaşayanlara bu kültürü öğretmeyi hedefliyoruz" dedi.

Halk yoğun ilgi gösterdi

Sevgi Mağası önünden kortej yürüyüşü ile start alan 8'inci Beşparmaklar Kültür -Sanat Günleri'nin ilk gününde; Çatalköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğu "Sünnet" isimli halk dansları gösterisi sundu, Çatalköy Belediyesi Tiyatro SU'nun Vounous kültürünü anlatan oyunu sahnelendi, açılış konuşmaları yapıldı, festivalin açılışını simgeleyen gaz lambası fitillendi, stantlar gezildi ve SOS Grubu'nun muhteşem konseriyle festivalin ilk gecesi sonlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.