KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri proje sergisi açtı

UKÜ'de Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri proje sergisi açtı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından "Eski Binalar, Yeni Hayatlar: Kültürel Mirasın Korunması ve Yeniden İşlevlendirilmiş Binalar" adlı mimarlık öğrencilerinin proje sergisi açıldı

Yayın Tarihi: 31/12/17 08:45
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri proje sergisi açtı
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından "Eski Binalar, Yeni Hayatlar: Kültürel Mirasın Korunması ve Yeniden İşlevlendirilmiş Binalar" adlı mimarlık öğrencilerinin proje sergisi açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan UKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Ayıran, düzenlenen serginin dünya genelindeki koruma olgusunu ve farkındalığını gözler önüne serdiğini kaydetti. Ayıran, öncelikle bu sergiyi düzenleyen ve özveriyle çalışan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yasemin Mesda ile görev alan tüm öğrencileri tebrik ettiğinide açıkladı.

UKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yasemin Mesda, serginin Restorasyon ve Koruma dersi kapsamında öğrenciler ile birlikte hazırlandığını belirtti. Serginin içeriğinin yeniden işlevlendirilmiş tarihi yapılardan oluştuğunu aktaran Mesda, sergi kapsamında dünya genelinden yeni işlev kazandırılmış binaların seçilerek, poster sunumlarının hazırlandığını vurguladı. Tarihi yapılarda kullanılmış olan geleneksel malzemelerle günümüzün çağdaş malzemelerinin bir araya geldiğini söyleyen Mesda, yapıların mekânsal dönüşümleri ve bu değişimlerin kullanıcılar üzerinde bıraktıkları etkilerin öğrencilerle birlikte değerlendirilip, daha verimli bir öğrenim süreci sağladıklarını aktardı. Mesda, mimari değerlerin korunması ve gelecek dönemlere aktarılmasının önemini vurgularken, koruma bilincinin arttırılması için de bu tür çalışmaların olumlu sonuçlar getireceğini belirtti. Mesda, kültürel mirasın gelecek nesillere iletilebilmesi konusunda tarihi binaların aktarım aracı olduğunu ve bu mirasın bilincinde yeni nesiller yetiştirilmesi gerektiğini de savundu.

UKÜ Sanat ve Sosyal Bilimler Merkezi'nde düzenlenen etkinlik sonunda, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Ayıran, Yasemin Mesda'ya teşekkür belgesi takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.