KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 6 dak.

"Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması"na 2 ekiple katılıyor

Kurtuluş Lisesi, "Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması"na 2 ekiple katılıyor

Güzelyurt'taki Kurtuluş Lisesi, "Telsim FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması"na iki ekiple katılmaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 23/12/12 15:17
okuma süresi: 6 dak.
Kurtuluş Lisesi, "Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması"na 2 ekiple katılıyor
A- A A+

OKUL MÜDÜRÜ BÜYÜKAĞA: "ÖĞRENCİLERİMİZ, 'BİZ DE BU YARIŞMADA VARIZ, BİZ DE BU YARIŞMADA DERECEYE GİRECEĞİZ' BİLİNCİYLE YARIŞMAYA HAZIRLANIYOR"

Güzelyurt'taki Kurtuluş Lisesi, "Telsim FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması"na iki ekiple katılmaya hazırlanıyor.

KKTC Telsim'den verilen bilgiye göre, Kurtuluş Lisesi Müdürü Veli Büyükağa, öğrencilerin, "biz de bu yarışmada varız, biz de bu yarışmada dereceye gireceğiz" bilinciyle yarışmaya hazırlandığını belirterek, yarışmaya 2 grup olarak katılma olasılıklarının yüksek olduğunu bildirdi.

Telsim, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliğinde düzenlenen "Telsim FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması"nda heyecan sürüyor.

Türkiye'de liseli gençlere yönelik en büyük ve kapsamlı müzik yarışmalarından biri olan "Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması"nın KKTC ayağı olan "Telsim FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması"nı "Müziğini Özgür Bırak" sloganı ile Telsim düzenliyor.

Yarışmaya katılacak okullardan Kurtuluş Lisesi Müdürü Veli Büyükağa, Telsim ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan yarışmadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, okullarının geçmiş dönemlerde akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki çalışmalarıyla başarısını kanıtladığını, çok yetenekli öğrencileri olduğunu söyledi.

Büyükağa, "Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak, onları yönlendirmek, onların gelişmelerine katkı koymak okul olarak boynumuzun borcudur. Öğretmenler olarak bu titizlikde hareket ediyoruz. İstediğimiz, çocuklarımız kişilik kazanırken beceri ve yeteneklerini de ön plana çıkarmak" dedi.

Okullarının geçmişte, yurt dışında da ülkeyi başarıyla temsil ettiğini anımsatan Büyükağa, Telsim FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması'na iki grup olarak katılmalarının büyük olasılık olduğunu bildirdi.

Hazırlıklarının sürdüğünü, öğretmenlerin öğrencilerle titizlikle çalıştığını ifade eden Büyükağa, öğrencilerin "biz de bu yarışmada varız, biz de bu yarışmada dereceye gireceğiz" bilinciyle yarışmaya hazırlandığını vurguladı.

Kurtuluş Lisesi Müzik Öğretmeni Gültaç Karayel de, Telsim'e teşekkür ederek, "Bu etkinlik için Telsim'e çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız çok yetenekli, başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER YARIŞMAYI ŞANS OLARAK GÖRÜYOR

Kurtuluş Lisesi öğrencileri, yarışma konusunda oldukça heyecanlı. Öğrenciler, kendileri mezun olmadan böyle bir yarışma düzenlenmesini şans olarak görüyor. Kurtuluş Lisesi'nin grubunda, "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasına katılarak dans dalında Kıbrıs birincisi olan Sergen Özbay ile Asya Özsusuzlu da var.
Öğrenciler, yarışmayla ilgili duygularını şöyle ifade etti:

Görkem Nişancı: "Okulumuz, yarışmaya iki grupla katılacak potansiyele sahip. Şanlıyız, çünkü okulumuzda çok yetenekli arkadaşlarımız var. Yarışmada iddialıyız. Ülkemizde gençleri sanata yönlendirmek çok önemli. Çünkü herkes üniversite telaşına düşüyor. Sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli. Ülkmizde yarışma ve teşvikler çok önemli. Bunun için Telsim'e teşekkür ediyoruz."

Kaan Korucan: "Böyle bir yarışmaya katıldığımız için çok şanslıyız. Bu şansı iyi değerlendirmek isteriz. Yetenekliyiz ve kazanacağımıza inanıyoruz."

Berhan Yılmaz: "Ülkemizde gençlere sanatsal anlamada böyle şanslar verilmesi çok güzel. Bu yarışmada, herkes için kendini gösterme şansı var. Yarışmayı kazanacağımıza inanıyorum. Başarılı iki grubumuz çıkabilir. Yarışma bizim için büyük şans; teknik ve sahne performansımızı geliştirmeye büyük katkısı olacak. Deneyim kazanacağız. Bize bu fırsatı verdiği için Telsim'e teşekkür ederiz."

Arman Tatlıcıoğlu: "Ülkemizdeki okullarda genelde alt yapı var ama kimse kendini gösteremez. Yarışma gençlerin yeteneklerini göstermesi açısından fırsat olacak. Yarışmada birinci gelerek Türkiye'ye gitmek önemli bir deneyim fırsatı."

Aysın Erdemirci: "Bu yarışma, gençlerin yeteneklerini göstermesi için çok büyük bir şans oldu. Okulumu temsil edeceğim için mutluyum. Birinci geleceğimize inanıyorum, iddialıyız."

Tülay Işıkgün: "Bence büyük bir deneyim olacak. Gençler yeteneklerini göstermede çekinirler, bu yarışma gençlerin bu korkularını da kıracak."

Sergen Özbay: "Gençlere böyle fırsat verdikleri için çok mutluyum. Orkestramız çok yetenekli. Dansçıyım. Daha önce, 'Yetenek Sizsinin Türkiye' yarışmasına katıldım ve arkadaşımla Kıbrıs birincisi olduk. İddialıyız."

Asya Özsusuzlu: "Böyle bir yarışmaya katılacağım için çok mutluyum. Yetenek Sizsiniz Tükiye' yarışmasına arkadaşım Sergen Özbay ile birlikte katıldık. Kıbrıs birincisi olduk. Bu yarışmaya solist olarak katılıyorum. Bu yarışma gençler için çok iyi bir fırsat ve şans."

BAŞVURU PAZARTESİ GÜNÜ SONA ERİYOR

Gençleri eğlenmek ve yarıştırmak için bir araya getirecek olan ve KKTC'deki tüm liselerin katılımına açık olan yarışmaya, 24 Aralık 2012 saat 17.00'ye kadar son başvuru yapılabilecek. Yarışma finali 8 Mart 2013'de Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak.

Yarışma, "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı" ve "enstrüman" dallarında yapılacak ve "orkestra" birincisi, 27 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde yarışacak. Yarışmada kazananları bir çok sürpriz hediye de bekliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.