EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Tacirler Yatırım, günlük ekonomi yorumu

Tacirler Yatırım, günlük ekonomi yorumu

BİST 100 endeksi güne 154 puan azalış ile 77381 puandan başladı.

Yayın Tarihi: 08/07/14 09:58
okuma süresi: 4 dak.
Tacirler Yatırım, günlük ekonomi yorumu
A- A A+

BİST 100 endeksi güne 154 puan azalış ile 77381 puandan başladı. Gün içerisinde 77255 seviyelerine kadar gerileyen endeks günü %1.83 artış ile 78951 puandan kapattı. Endeksin gördüğü en yüksek seviye 78996 olurken, sanayi endeksi %0.83, bankacılık endeksi ise %2.64 artış gösterdi.

***

Endekste direnç noktaları 79500, 80500 ve 82000 seviyelerinde yer almaktadır. Destekler ise 78000, 77000 ve 75750'dedir.

***

Sterlin:3.6470,Dolar:2.1305,Euro:2.8960,Gram Altın:89.90 ve Gösterge Tahvilin Bileşik Faizi:8.37 den yeni güne başlıyor.

Bugün açıklanacak veriler arasında Almanya'da mayıs ayı dış ticaret dengesi ve cari işlemler dengesi, Fransa'da mayıs ayı bütçe dengesi ve dış ticaret dengesi, Türkiye'de mayıs ayı sanayi üretimi, İngiltere'de mayıs ayı sanayi üretimi ve haziran ayı NIESR GSYİH tahmini, ABD'de mayıs ayı tüketici kredileri yer almaktadır.

***

Almanya'da sanayi üretimi mayıs ayında aylık % -1.8 (önceki: %+0.2), yıllık %+1.3 (önceki:% +1.8) oldu.

***

IMF Başkanı Christine Lagarde küresel ekonomik aktivitenin 2015'te de hızlanacağını, ancak ivmenin beklenenden zayıf kalabileceğini belirtti.

***

Eski Bakanlar hakkında kurulan meclis soruşturma komisyonu ilk toplantısını bu hafta yapacağını açıkladı.

***

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Akım doğalgaz boru hattının, Avrupa'nın enerji güvenliğini arttıracağını ve Güney Akım'ın bütün taraflarıyla görüşmelere hazır olduklarını belirtti.

***

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakerelerin geleceği ile ilgili 5 adımlık bir yol haritasının Türk tarafınca masaya sunulduğunu ve Rum tarafının bunu değerlendireceğini açıkladı.

***

FED konut hacizleri konusunda yanlış yönlendirmelerde bulunan bankaları cezalandırmaya yönelik yaklaşımını savundu ve borçluların yüzde 83'ünün bu sayede finansal açıdan uğradıkları zararı telafi ettiklerini belirtti. FED'in açıklamasında uygulamadaki anlaşma programına dahil olan 13 bankanın konut sahiplerinin evlerinin haksız yere hacze uğradığını kabul ettiğini ve bu insanlara 2014 Nisan ayı itibarıyla 3.1 milyar dolar transfer edildiği ifade edildi.

***

Japonya Maliye Bakanlığı ülke ekonomisinin önceki 3 ay boyunca olduğu gibi mayıs ayında da cari fazla verdiğini, mayıs ayı cari fazla rakamının ise 522.8 milyar yen olduğunu açıkladı.

***

İngiltere Ticaret Odası (BCC), İngiltere'de ekonominin toparlanma yolunda ilerlediğini, ancak İngiltere Merkez Bankası'nın bu toparlanmayı sekteye uğratacak erken bir faiz artırımı adımından kaçınması gerektiğini dile getirdi.

***

Avrupa Birliği Hükümetleri Ukrayna ile ilgili yaptırım listesine yeni isimler eklenmesi konusunda prensip anlaşması sağladı.

***

Moody's tarafından yapılan açıklamada brezilya'da Ekim ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesinde ülke ekonomisinin zorluklarla karşı karşıya olduğu ve yılın geri kalanında da zayıf görünümün süreceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.