EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Öğrenci yurduna teşvik belgesiz kredi

Öğrenci yurduna teşvik belgesiz kredi

Kalkınma Bankası Müdürü Fatma Kınış, bankaya yapılacak öğrenci yurdu projeleri ile ilgili kredi müracaatlarının "Teşvik Belgesi" aranmaksızın kabul edileceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 14/07/14 18:14
okuma süresi: 2 dak.
Öğrenci yurduna teşvik belgesiz kredi
A- A A+

Kınış yaptığı yazılı açıklamada, kalkınmada birinci öncelikli yörelerde yüzde 70'e kadar, kalkınmada ikinci öncelikli yörelerde yüzde 60'a kadar ve diğer yörelerde de yüzde 50'ye kadar kredilendirme oranıyla değerlendirileceğini kaydetti.

Kınış, Kalkınma Bankası'nın üniversite sektörünü desteklemeye yönelik sağladığı öğrenci yurdu projelerine ilişkin kredi müracaatlarındaki kriterlerin sektörde hasıl olan yatırım ihtiyacı dikkate alınarak Yönetim Kurulu tarafından tadil edildiğini duyurdu.

ÖN BAŞVURULAR 31 TEMMUZ'A KADAR

Açıklamasında, Banka Yönetim Kurulu'nun kararı çerçevesinde, üniversite sektörünü desteklemeye yönelik sağlanan yurt kredileri için ön başvuruların 31 Temmuz Perşembe'ye kadar olduğuna işaret eden Kınış, ön başvuru onayı alan başvurular için dosya tamamlama süresinin ise, 29 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde dolacağını duyurdu.

Kınış, Amerikan Doları para biriminden ve gayrimenkul ipoteği ve/veya banka teminat mektubu karşılığında kullandırılacak yurt kredilerinin değerlendirilmesinde nihai kararın, bölgedeki yurt ihtiyacı dikkate alınarak belirleneceğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.