EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

GİAD emirnameyi darbe olarak nitelendirdi

GİAD emirnameyi darbe olarak nitelendirdi

Genç İşadamları Derneği (GİAD), 5 tondan fazla yük taşıyan araçların belli saatlerde yola çıkışını yasaklayan emirnameyi, özel sektöre vurulan bir darbe olarak nitelendirerek, konunun yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Yayın Tarihi: 18/07/14 17:23
okuma süresi: 3 dak.
GİAD emirnameyi darbe olarak nitelendirdi
A- A A+

GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, inşaat, turizm, sanayi, ticaret gibi ülkemizin öncelikli sektörlerinin sabah erken saatlerde işbaşı yapmalarının ve bu saatlerde yoğun bir şekilde işlerinin yolunda gidebilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, emirname ile özel sektöre ciddi bir darbe vurulacağını kaydetti.

Tunalı açıklamasında şunları ifade etti:

"Ülkemizde özel sektöre üvey evlat muamelesi uygulamasına bir yenilik daha eklendi. Geçtiğimiz gün Karayolları Dairesi Müdürü Sayın Hasan Nihat Erduran tarafından yapılan açıklamada 5 tondan fazla yük taşıyan araçların belirli saatlerde yola çıkışlarını yasaklayacak bir emirname resmi gazetede açıklandı.

Buna sebep olarak da kamu çalışanlarının işe ve eve gidişlerinin daha rahat olması gerekçe olarak gösterildi.
Sabah erken saatlerde işe başlayan ve mesaileri akşamüzeri saatlerinde biten özel sektör mensuplarının 5 tondan ağır olan araçlarının belirlenen sabah ve öğleden sonra saatlerinde yola çıkamaycak olmasının iş yaşantısında nasıl bir darbe vuracağından bihaber olan Karayolları Dairesi Müdürü Sayın Hasan Nihat Erduran'ın aldığı bu karar ivedilikle iptal edilmelidir.

Genç İşadamları Derneği olarak bizler özel sekörün ekonomiye yapmıs olduğu katkıların artırılması için ciddi uğraşlar sergilemekteyiz. Aynı anda da özel sektörün önünün açılması için yeni ve dünya ülkeleri ile eş zamanlı yenilikçi fikirler ile sürekli yetkililer ile temas içerisindeyken sadece kamu çalışanlarını koruyan bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu ve şiddetle kınadığımızı beyan ederiz.

Kamu çalışanlarının işlerine erken gidebilmesi kendi sorumluluklarıdır. Bu bağlamda da yasaklayıcı zihniyetlerle özel sektöre darbe vurmak yerine yetkilileri daha eşitlikçi ve adil çözümler bulmak için iş yapmaya davet ediyoruz.

Insaat, turizm, sanayi, ticaret gibi ülkemizin öncelikli sektörlerinin sabah erken saatlerde işbaşı yapmaları ve bu saatlerde yoğun bir şekilde işlerinin yolunda gidebilmesi çok önemlidir. Bu emirname ile özel sektöre ciddi bir darbe vurulacaktır.
Ayrıca 5 ton üzeri kamu araçları bu saatlerde yola çıkamayacaklar. Belediye, karayolları gibi kuruluşların araçlarının da o saatlerde yola çıkamayıp işbaşı yapamamaları kamudaki verimsizliği de ciddi şekilde artıracaktır.

Bu konunun yeniden gözden geçirilmesi ve özel sektör ve kamu arasındaki farklılaştırma eğilimlerininin bir an önce çağdaş diğer ülkeleri seviyelerinde olması beklenmektedir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.