EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 6 dak.

Günlük ekonomi yorumu

Günlük ekonomi yorumu

BİST 100 endeksi güne 338 puan artış ile 82608 puandan başladı. Gün içerisinde 82880 seviyelerine kadar yükselen endeks günü %0.32 artış ile 82531 puandan kapattı. Endeksin gördüğü en düşük seviye 82212 oldu. Sanayi endeksi %-0.25 azalış, bankacılık endeksi ise %0.75 artış gösterdi.

Yayın Tarihi: 23/07/14 10:30
okuma süresi: 6 dak.
Günlük ekonomi yorumu
A- A A+

Endekste direnç noktaları 84000, 85500 ve 86400 seviyelerinde yer almaktadır. Destekler ise 78000, 77000 ve 75750'dedir.

Sterlin;3.5930, Euro;2.8385, Dolar;2.1085,Gram Altın;88.40 ve gosterge tahvılın bılesık faızı ıse;8.22 sevıyelerınden yenı gune baslıyor.

Türk Hava Yolları, A Milli Basketbol Takımına verdiği desteği sürdürdüğünü açıkladı.

Halkbank, Asya-Pasifik bölgesindeki uluslararası kurumsal yatırımcılar ve muhabir bankalar ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Singapur'da Temsilcilik Ofisi açılması ve ilgili düzenleyici kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması hususlarında Genel Müdürlük Makamının yetkilendirildiği açıklandı.

Halkbank, sigorta şirketlerinin portföyünde yer alan diğer bağlı ortaklık hisselerini satın alacağını açıkladı.

İstanbul'un da aralarında olduğu 22 ilde, Emniyet Mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, emniyette paralel yapı operasyonu kapsamında 39 şüpheli hakkında yakalama, arama ve gözaltı talimatı verildiğini belirterek, 15 şüphelinin gözaltına alındığını uygulamanın halen devam ettiğini açıkladı.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton M17'nin düşürülmesinin bazı sonuçları olacağını, bakanların yaptırımları ileri taşıyacağını ve AB Konseyi tarafından oluşturulacak yeni bir yasal çerçeve ele alındığını söyledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, yaklaşık iki haftadır süren saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının çoğu sivil olmak üzere 560 kişiyi geçtiğini bildirdi.

Suudi Arabistan Borsası'nın 2015 yılının ilk yarısında yabancı işlemlere açılacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, Savunma Sanayi de dâhil, Türkiye ile İsrail arasında herhangi bir resmi anlaşma yapılmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze'de yaşanan acının bir an önce durması ve tekrarlanmamasını isterken, "İlgili tarafları bir yandan Gazze'de acilen ateşkes sağlamaya çalışırken, diğer yandan kalıcı ve adil bir barış için yeniden ciddi ve kapsamlı bir girişim başlatmaya çağırıyorum" dedi.

İspanya'nın 3 ay vadeli borçlanma ihalesinde arzın 4.5 katı talep gelirken (önceki: 3.8) faiz oranı %0.127; 9 ay vadeli borçlanma ihalesinde ise arzın 3.2 katı talep gelirken (önceki: 2.4) ortalama faiz oranı ise %0.205 (önceki: %0.307) olarak gerçekleşti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 10 Haziran-20 Temmuz döneminde Irak'a yapılan ticaret yıllık yüzde 35 gerilediğini, burada yaşanan ihracat kaybının diğer pazarlarla telafi edildiğini ayrıca Irak'a yapılan ihracatın yakın gelecekte normale dönmesini bekledikleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak son grup toplantısını yaptı ve AK Parti'ye veda etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, diğer ülkelerin Rusya'nın iç işlerine karışmaması gerektiğini, Ukrayna'nın ayrılıkçılara tankla saldırmasının kabul edilemez olduğunu ve geçici ateşkes ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD'de Tüfe Haziran'da aylık %+0.3 (önceki: %+0.4); yıllık %+2.1 (önceki: %+2.1) oldu.

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran ayında 5.04 milyon adet (önceki: 4.89 milyon adet) olarak gerçekleşti.

Rusya'nın sesi internet sitesinde yayınlanan habere göre, ABD Sivil havacılık Dairesi Amerikan havayolu şirketlerine İsrail uçuşlarını yasakladı. Yasak 24 saatliğine konulurken, ABD'ye seferler gerçekleştiren Tel-Aviv'deki Ben-Gurion Havaalanı'nı kapsadı.

Başbakanlık, İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği askeri harekatta barınma, açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle karşı karşıya kalan Filistinlilere yönelik yardım kampanyası başlattı.

Kanada tarafınfan 21 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye, Hindistan, Vietnam, Tayvan, Filipinler, Tayland, Ukrayna ve Endonezya menşeli petrol ve doğalgaz borularında anti-damping ve subvansiyon soruşturması başlattı.

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR), İstanbul'daki tüm et üreticilerini aynı çatı altında toplamak, kaçağın önlenmesi ve ürünlerin daha hijyen olması için Avrupa ve Asya yakasında et depoları ve et borsası kuracak.

İtalyan otomobil üreticisi FIAT ile Fransız Renault, hafif ticari araç üretimi ve temini konusunda anlaşma imzaladı.

THY, İsrailde'deki güvenlik gerekçesiyle 23 Temmuz tarihli Tel-Aviv seferlerini iptal ettiğini açıkladı.

TBMM 14 Ağustos'a kadar çalışacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması konusunu konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.