EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 6 dak.

ABD borsalarındaki iyimserliği devralan Asya borsalarında yükseliş hakim

ABD borsalarındaki iyimserliği devralan Asya borsalarında yükseliş hakim

Apple, güçlü iPhone satışları sayesinde, mali yılının üçüncü çeyreğinde hisse başına 1,28 dolar kâr elde ederek beklentileri aştı.

Yayın Tarihi: 23/07/14 11:57
okuma süresi: 6 dak.
ABD borsalarındaki iyimserliği devralan Asya borsalarında yükseliş hakim
A- A A+

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Rusya'ya getirilerek yeni yaptırımları görüşüyor. Dün başlayan toplantıdan henüz bir sonuç çıkmadı.

ABD borsalarındaki iyimserliği devralan Asya borsalarında yükseliş hakim.

MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0,4 oranında değer kazanıyor. Hong Kong'da Çin hisseleri Mart ayından bu yana en büyük iki aylık rallisini kaydetmeye hazırlanıyor. Çin piyasaları, hükümetin ekonomiyi canlandırmak için daha fazla adım atacağına ilişkin beklentilerle yükseliyor.

Endonezya seçimlerinden galip çıkan Widodo'nun yaptığı konuşmada 1990'lardan bu yana en büyük büyüme hedeflerinden bahsetmesi iyimserlik yarattı. Endonezya Rupisi Mayıs ayından bu yana en güçlü seviyesine çıktı.

İşlem hacminin görece düşük kaldığı Japon piyasaları dalgalı seyrediyor. İkinci çeyrek bilançoları hisse performanlarına yön veriyor.

Rusya'ya yaptırımların perşembe gününe kalmasıya Rus Rublesi nefes aldı. Gelişmekte olan ülke kurlarının tamamı dolar karşısında yükseliyor. Dolar/TL 2,11'in altında seyrederek son 6 haftanın en düşük seviyesindeki seyrini sürdürüyor. Euro/Dolar paritesi

Jeopolitik riskleri unutan ABD'de New York borsasında endeksler günü artışla tamamladı. Dow Jones Endeksi kapanışta bir önceki güne göre 61,81 puan veya
yüzde 0,36 artışla 17.113,54 puandan günü tamamlarken, Nasdaq 31,31 puan veya yüzde 0,71 artışla 4.456,02 puana, S&P 500 9,90 puan veya yüzde 0,50 artışla 1.983,53 puana geldi.

Spot altının onsu yüzde 0,02 düşüşle 1,307 dolarda işlem görüyor. Brent petrolün varili yüzde 0,14 düşüşle 107,18 dolarda seyrediyor.

Şimdilik. ABD'den dün açıklanan enflasyon rakamları beklentiler doğrultusunda geldi; yıllık yüzde 2,1 ve aylık yüzde 0,3. Böylelikle piyasalar için beklenmedik bir hamle yapılacağı tahminleri zayıflamış oldu ve dolayısıyla ABD hisseleri yükselişle kapandı, Asya da bundan bugün pozitif etkilendi. Dolayısıyla Fed'in faiz oranlarını artırarak ne zaman gelişen piyasalarda çalkantı yaratacağına dair panik bir süre daha ertelenmiş oldu.

Önümüze bakacak olursak yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon raporu bekleniyor. Enflasyon beklentilerinde bir değişiklik olup olmadığı ve Merkez Bankası'nın faiz politikaları hakkında ne gibi bir sunum yapacağı merak konusu.

ABD'den açıklanacak çok önemli bir veri olmamakla birlikte İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanakları ve banka Başkanı Mark Carney'in konuşması önemli olabilir. Öte yandan Euro Bölgesi tüketici güven endeksi de küresel ekonomi hakkında bir fikir edinmek için önemli olacaktır.


ABD hisseleri Salı günü beklentilerden iyi gelen enflasyon, konut ve şirketlerin 2. çeyrek gelir verileriyle yükselişle kapandı.

S&P 500 Endeksi Chipotle Mexican Grill Inc.'deki artışla birlikte yüzde 0.6 yükselerek 1,984.47 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.4 yükselişle 17,124.82 puandan kapanırken Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.8 artışla günü 4,460.72 puanla tamamladı.

Ağustos vadeli altın kontratı New York merkezli Comex'te yüzde 0.51 düşüşle ons başına 1,307.20 dolar olarak kaydedilirken Brent petrol yüzde 0.28 gerilemeyle varil başına 107.38 dolardan, WTI petrol ise yüzde 0.16 kayıpla varil başına 104.42 dolardan işlem gördü.

Gazze'de dün can kaybı 611'e, yaralı sayısı ise 3 bin 700'e yükseldi. 27 askeri ölen İsrail, Aron Şaul (21) isimli bir askerinin de kayıp olduğunu doğruladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonu sürerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, adını vermeden Hamas'ı kınadı ve hiçbir ülkenin topraklarına roket fırlatılmasını kabul edemeyeceğini söyledi.

ABD'li istihbarat yetkilileri dün gazetecilere yaptıkları sunumla düşürülen Malezya Havayolları kazasında Rus destekli Ukraynalı ayrılıkçıların direkt rolü olduğuna dair en büyük detayları verdi. ABD, Rusya'nın Ukrayna parmağı olabileceğine dair sinyaller vermesi üzerine bu açıklamaları boşa çıkarmak için bu detayları paylaştı.

Yetkililer fotoğraf, sosyal medya ve Ukrayna'daki ayrılıkçıların gerçekleştirdiği telefon konuşmalarından yapılan alıntıları sunarak, ayrılıkçıların kontrolü altında bulunan bölgeden ateşlenen SA-11 füze savar silahla uçağın düşürülerek 298 kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

14:45

İngiltere

Merkez Bankası Başkanı Konuşması

17:00

Euro Bölgesi

Tüketici Güveni

-7,7

17:30

ABD

Petrol Stokları

AKBNK Bilanço

761 milyon TL

TCELL Bilanço

545 milyon TL


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.