EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere ekonomisinde faiz artırım beklentisi

İngiltere ekonomisinde faiz artırım beklentisi

Dün İngiltere'de gündem yoğundu. Sabah saatlerinde açıklanan tutanaklar ve Merkez Bankası Başkanı Carney'nin öğle saatlerinde yaptığı konuşma, Pound'da sert hareketlenmelere neden oldu.

Yayın Tarihi: 24/07/14 10:34
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere ekonomisinde faiz artırım beklentisi
A- A A+
Carney dün yaptığı konuşmasında, İngiltere ekonomisinin faiz artırımı için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, ilerleyen dönemlerde atılacak olan adımların tedbirli şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti.

İngiltere'de faiz oranı yükselişlerinin geçmişe göre daha ihtiyatlı olacağını söyleyen Carney, ekonomik toparlanmaya giden yoldaki zorlukların devam ettiğini dile getirdi. İngiltere ekonomisinin genel gidişatına baktığımızda, ülkenin harcanabilir gelirinin istikrarlı bir şekilde arttığını, istihdam piyasasının geliştiğini ve iç talebin canlandığını görüyoruz. Ancak Carney'nin yapmış olduğu konuşmasından, Pound'da değerlenmenin de etkisi ile birlikte piyasa yapıcıların faiz artırımı konusunda çekingen davrandıkları sonucuna varıyoruz.

Güçlü para birimi ve kısmen zayıf seyreden ihracat, Merkez Bankası'nı faiz artırımı konusunda endişelendiriyor. Piyasadaki faiz artırım beklentisi ve buna bağlı olarak Pound'da görülen güçlü seyir, piyasa yapıcıları "geri püskürterek" faiz artırım sürecini uzatıyor. Banka'nın ve piyasa yapıcıların mevcut durumda çekingen ve tedbirli davrandıklarını gözlemlesek de, İngiltere ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam etmesi ve ihracatın güçlenmesi halinde Banka, bu yıl içerisinde faiz artırmaktan çekinmeyecektir diye düşünüyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.