EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 12 dak.

Ataner Danışmanlık Merkezi 11 Ağustos'ta Lefkoşa'da açıldı

Ataner Danışmanlık Merkezi 11 Ağustos'ta Lefkoşa'da açıldı

Eğitim, iş dünyası, turizm ve taşımacılık alanlarında faaliyet gösterecek olan Ataner Danışmanlık Merkezi 11 Ağustos'ta Lefkoşa'da hizmet vermeye başladı.

Yayın Tarihi: 14/08/14 09:41
okuma süresi: 12 dak.
Ataner Danışmanlık Merkezi 11 Ağustos'ta Lefkoşa'da açıldı
A- A A+

Açılışta sırasıyla Ataner Danışmanlık Merkezi Genel Koordinatörü Ahmet Ataner, Global Vizyon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı Genel Koordinatörü Güler Taylan, K.T. Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, K.T. Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Destination Management Group (DMG) CEO'su Dimağ Çağıner ve YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş birer konuşma yaptılar.

Merkezi İstanbul'da bulunan Global Vizyon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı ve Merkezi Girne'de olan Akgünler Denizcilik gibi alanında en iyi ve en önde gelen güçlü çözüm ortakları ile eğitim, iş dünyası, turizm ve taşımacılık alanlarında "one-stop-shop" prensibiyle hizmet verecek olan Ataner Danışmanlık Merkezi sahibi ve Genel Koordinatörü Ahmet Ataner açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ataner Danışmanlık, yurtiçi ve yurtdışı eğitimi entegre ederek tek bir çatı altında sizlere ulaştırma misyonuyla yola çıkmıştır. Amacımız Yurtiçi ve Yurtdışı Entegre Eğitimle İş Dünyasına hizmet vermektir.
Ataner Danışmanlık olarak bir üniversiteler merkezi olma doğrultusunda ilerleyen Kuzey Kıbrıs'a daha çok yabancı öğrenci gelmesi için yurtdışı bağlantılar kurup ülkemizdeki öğrenci sayısının artması için de çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Ataner Danışmanlık Yurtiçi Eğitimi her zaman desteklemeye devam ederken, aynı zamanda öğrencilere yurtdışı eğitim olanaklarını da sunma anlayışı ile çalışacaktır. Mümkün olduğu kadar çok yabancı öğrenciyi yurtiçindeki üniversitelerimize getirirken, farklılık yaratabilmeleri ve vizyonlarını daha da geliştirebilmeleri için öğrencilerimize yurt dışında ek eğitim alternatiflerinden yararlanma olanakları da sağlayacağız. Kuzey Kıbrıs'taki üniversitelerde okuyan gençlerimize diğer ülkelerde staj, work and travel gibi kısa süreli programlar dahilinde Dünya ile bütünleşip vizyonlarını daha da geliştirme olanaklarının yanı sıra master ve dil okulları ile de kendilerini geliştirmeleri ve faydalı bireyler olarak yetişmeleri doğrultusunda hizmetler sunacağız. Amacımız öğrencilerimizin yurtdışındaki kazanımlarını yurtiçine getirmeleri ve daha iyi eğitilmiş insan kaynakları ile ülkemizin hizmet ve üretim sektörlerinde daha rekabetçi bir ülke olmasını sağlamaktır. Ayrıca bir bireyin hayatında en önemli kararı olan meslek seçiminde de öğrencilerimize ülke ihtiyaçları doğrultusunda yol gösterip Eğitim ve İş Dünyası arasında köprü kurmak da hedeflerimiz arasındadır. Eğitim hayatını tamamlamış gençlerimize girişimcilik konusunda kendilerini geliştirmeleri için programlar düzenleyip ülke ihtiyaçlarına göre Girişimciliğin gelişmesine de katkı koyacağız.

Merkezi İstanbul'da bulunan Global Vizyon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı Genel Koordinatörü Güler Taylan ise Global Vizyon'un 20 yıllık tecrübesiyle 30 ülkede 300 üniversite ve okulda birçok eğitim programına, on binlerce öğrenci göndermiş, uluslararası bağlantıları çok güçlü olan bir yurt dışı eğitim danışmanlık kurumu olduğunu söyledi. Taylan : "İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Eskişehir'de şübeleri bulunan ve Avustralya'daki çözüm ortağıyla da Sydney, Melbourn ve Gold Coast'da eğitim hizmeti vermekte olan Global Vizyon, şimdi de 7. şubesini Lefkoşa'da Ataner Danışmanlık bünyesinde açıyor."dedi.

Destination Management Group (DMG) CEO'su Dimağ Çağıner konuşmasında, Ataner Danışmanlık Merkezinin büyük başarılara imza atacağına ve özellikle turizm ve eğitim alanlarında bir fark yaratacağına inandıklarını belirtti. Ataner Danışmanlık ile kurumsallığın yeni nesillere aktarılabileceğine inandıklarını belirten Çağıner, ilerleyen günlerde Ataner Danışmanlık Merkezi'nin yeni faaliyetlerini basında da görebileceğimizi söyledi.

K.T.Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı konuşmasında Ataner'i Kalkınma Bankası Genel Müdürü iken tanıdığını ve çok dürüst, çalışkan, girişimci ve bilgili biri olduğunu söyledi. Danışmalık firması şeklinde bir yatırımın KKTC de bir ilk olduğunu fakat böyle firmaların Avrupa'da çok yaygın olduğunu söyleyen Çıralı, Ataner'i böyle bir ilke imza atığından dolayı da kutladı. Çıralı sözlerine şöyle devam etti: "Bu yatırımın başarıya ulaşmaması için hiçbir neden göremiyorum ve kesinlikle başarıya ulaşacağına inanıyorum."

K.T.Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ise konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir süreden beri tüm dünyayla entegre olma yolunda büyük mesafe katetmekte olduğunu ve son 15 yılda her yıl fevkalade önemli gelişmelerin olduğunu vurguladı. Toros özellikle bu çözüm sürecinde Ataner Danışmanlık Merkezi'nin açılmasının zamanlama açısından da çok uygun bir döneme geldiğini ve çok isabetli ve halkımıza faydalı olacak olan bir girişim olduğunu sözlerine ekledi

GLOBAL VİZYON KIBRIS ŞUBESİ her yaştaki öğrenci ve yetişkinlere, kurum çalışanlarına ve yöneticilere birçok alternatif eğitim programı sunmayı hedeflemektedir. Bunlar :

  • Üniversite Hazırlık ve Foundation Programları,

  • Üniversite Lisans, Üniversite 2 Yıllık Ön Lisans,

  • Yüksek Lisans/Master/MBA ve Pre MBA Programları,

  • Doktora Programları,

  • Online Üniversite, Online Master, Online Dil ve Meslek Programları,

  • Sertifika ve Diploma Programları,

  • Özgeçmiş (CV) Hazırlama

  • Uluslararası Kariyer Danışmanlığı

  • Yurtdışında Work & Travel,

  • Yurtdışında Work & Study,

  • Yurtdışında Maaşsız/maaşlı Staj,

  • Yurtdışında Çocuklar ve Yetişkinler için Dil Okulları,

  • Summer Session Programları, Semester Abroad Programları,

  • Kurumlar için İnsan Kaynakları Dil ve Meslek Eğitim Programları,

  • Yöneticiler için Dil ve Meslek Eğitimi Programları,

  • Aileler için Dil ve Yaz Kampları,

  • Özel Amaçlara Yönelik Dil ve Yaz Okulları, Teacher Training Programları,

  • Girişimcilik Programları,

  • Yurtdışındaki Ülkelerde Eğitim sistemleri ve Yaşam Maliyetleri Karşılaştırma Hizmetleri,

  • Burs Olanakları, Konaklama ve Vize Hizmetleri, Havaalanı Karşılama Hizmetleri,

  • Ekonomik Uçak Biletleri Hizmetleri, Avrupa Interrail Bilet Hizmetleri,

  • Uluslararası Öğrenci Öğretmen ve Gençlik İndirim Kartları,

  • Sağlık, Seyahat ve Eğitim Sigorta Hizmetleri,

GLOBAL VİZYON KIBRIS OFİSİ AÇILIŞI HEDİYE KAMPANYASI

  1. İngiltere, Amerika, Kanada, Yeni Zelanda, Malta, İspanya, İrlanda ve Rusya'da 10 haftalık Dil Okuluna kayıt yapan, 18 yaş ve üzeri İLK ÖĞRENCİYE 2 hafta Dil Okulu hediye,

  2. Avustralya'da Dil Okuluna 10 hafta kayıt yapan her öğrenciye 1 tablet hediye,

  3. Avrupa'da Dil Okuluna kayıt yapan ilk öğrenciye Inter-rail Bileti hediye.

  4. Her oluşan Yaz Okulu Grubundan Bir Öğrenciye %50 indirim.

ATANER DANIŞMANLIK, AKGÜNLER DENİZCİLİK LEFKOŞA ŞUBESİ OLARAK DA İŞ DÜNYASINA HİZMET VERECEK

1978 yılından itibaren, Kıbrıs Türk turizminin hizmetinde olan Akgünler İşletmeleri Şti. Ltd., 1998 yılında başlattığı denizcilik atılımını sürekli yatırımları ile büyüterek ileriye götürmektedir. Akgünler Denizcilik şirketinin vizyonu KKTC'de, Türkiye'de ve hedef ülkelerde güçlü bir altyapı oluşturmuş entegre bir lojistik hizmet sağlayıcısı olmaktır. Filosunda 3 adet deniz otobüsü, 2 adet roro, 1 adet roro/yolcu gemisi bulunan Akgünler Denizcilik KKTC'nin en büyük yolcu ve yük taşıma kapasitesine sahip şirketidir.

Akgünler, Uluslararası Emniyetli Yönetim Sertifikası (ISMC) ve Uluslararası Gemi ve Güvenlik Sertifikası (ISPSC) gibi sertifikalarla donatılmış olup, Loyd kuruluşları tarafından sürekli denetime tabi tutularak, klaslı bir şekilde tüm uluslararası denizcilik kurallarına uygun olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

"Sürat, Güven, Konfor" parolası ile yola çıkan Akgünler Denizciliğin amacı, bir ada ülkesi olan KKTC ulaşımına ve dolayısı ile turizmine katkı sağlamak, KKTC'nin yurt dışı açılımlarında öncü olup, denizcilik sektöründe gelişmişliği artırarak yolcu ve yük taşımacılığında en ileri çizgiyi yakalamaktır. En önemli misyonu ise dünya standartlarında referans bir şirket olmaktır.

ATANER DANIŞMANLIK OLARAK İŞ DÜNYASINA SUNACAĞIMIZ DİĞER HİZMETLER İSE ŞUNLARDIR:

  • Her Dilde ve Her Konuda Yeminli Tercümanlar tarafından Güvenilir Tercüme Hizmetleri

  • Web Tasarımı, İçerik Geliştirme, Güncellemesi ve Yönetimi Hizmetleri

  • Web Sitesi Tercümesi

  • Sosyal Medya Tanıtım Hizmetleri

  • E-mail marketing hizmetleri

  • Yönetim ve Yatırım Danışmanlığı

Kamu maliyesi, kamu bankacılığı, iş dünyası ve yüksek eğitim sektörlerinde uzun yıllar hizmet vermiş ve bu alanlarda engin tecrübe sahibi olan ATANER DANIŞMANLIK MERKEZİ GENEL KORDİNATÖRÜ AHMET ATANER'İN ÖZGEÇMİŞİ :

Beyrut Amerikan Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Kıbrıs'ta Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'nda Maliye Müfettişi olarak çalıştı. ABD'de burslu olarak kısa dönem mesleki eğitim kurslarına katıldı. Hollanda'da AB Politikaları ve Sistemi konusundaki seminerlere ve çalıştaylara katıldı. Yine ABD'de Liderlik ve Uzlaşmazlıkların çözümü konulu seminerlere ve çalıştaylara katıldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programından MBA derecesi alarak mezun oldu.

Daha sonra Lefke Avrupa Üniversitesi'nde 12 yıl hizmet verirken, Genel Sekreter olarak çalıştı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ve Yüksek Lisans Enstitüsünde Management, Ekonomi, E-Commerce, Marketing dersleri verdi. Yine LAÜ'de görev yaparken İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede birçok saygın üniversite ile akademik anlaşmalar yaptı. Çin, Pakistan, Hindistan, Bengladeş, İran Azerbaycan, Rusya, Ürdün, Dubai, Kuveyt, Katar başta olmak üzere birçok ülkede eğitim fuarlarına katıldı ve birçok ülkede öğrenci danışmanlık temsilcilikleri kurarak yurtdışı eğitim danışmanları ile anlaşmalar yaptı.

2007-2011 yılları arasında 5 yıl Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Ataner bu dönemde yatırımcılara 'Girişimcilik eğitimleri' düzenledi ve İş hayatında karşılaşılan eğitim ve kredi konularında yeni açılımlar ve fırsatlar yarattı. Kanada, Senegal, Vietnam, Kamboçya, Butan, Malezya, Filipinler, Butan gibi birçok ülkede Kalkınma Bankası'nı Genel kurullarda ve CEO toplantılarında ve uluslararası konferanslarda temsil etti. Daha sonra 133 ülkede ve 533 Çocuk köyü olan INTERNATIONAL KINDERDORF'a bağlı olan ULUSLARARASI SOS Çocuk Köyü'nün KKTC'deki tesisinde Ulusal Direktör olarak hizmet verdi. Bu hizmetleri yürütürken Viyana, Makedonya, Bulgaristan gibi ülkelerdeki İnsan Kaynakları çalıştaylarına ve Ulusal Direktör toplantılarına ve Genel Kurula asli üye olarak katılarak temsil etti. Şimdi de Ataner Danışmanlık Merkezi (Education & Business Consultancy) ofisini açarak Eğitim ve İş Dünyasındaki 30 yıllık iş tecrübesi ile sizlere hizmet vermeyi amaçlıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.