EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

İngiltere son iki yılın en yüksek ticaret açığını verdi

İngiltere son iki yılın en yüksek ticaret açığını verdi

İngiltere'de temmuz ayında dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde artarak 10,2 milyar sterline yükseldi.

Yayın Tarihi: 09/09/14 15:48
okuma süresi: 1 dak.
İngiltere son iki yılın en yüksek ticaret açığını verdi
A- A A+

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) açıklamasında, temmuz ayında dış ticaret açığının hazirandaki 9,4 milyar sterlin seviyesinden, beklenenin üstünde bir artış göstererek 10,2 milyar sterline çıktığı belirtildi. Temmuz ayındaki dış ticarert açığının, Nisan 2012'den beri kaydedilen en yüksek aylık açık olduğu ifade edildi.

İngiltere'de temmuz sanayi üretimi ise yüzde 0,2'lik beklentinin üzerinde, aylık yüzde 0,5 arttı. Sanayi üretimi, bu yılın şubat ayından beri en yüksek artış olarak kayıtlara geçti. Sanayi üretimi temmuzda yıllık bazda da yüzde 1,3'lük beklentilere karşın yüzde 1,7 arttı.

İngiltere'de temmuz imalat sanayi üretimindeki aylık yükseliş ise yüzde 0,3 olarak gerçekleşti. Beklentiler, verinin yüzde 0,2 artacağı yönündeydi. Aynı dönemde imalat sanayi üretimindeki yıllık artış ise yüzde 2,2'yi buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.