EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Günlük ekonomi yorumunuz, Tacirler Yatırım farkıyla Kıbrıs Postası'nda

Günlük ekonomi yorumunuz, Tacirler Yatırım farkıyla Kıbrıs Postası'nda

Günlük ekonomi yorumunuz, Tacirler Yatırım farkıyla Kıbrıs Postası'nda...

Yayın Tarihi: 23/09/14 09:58
okuma süresi: 4 dak.
Günlük ekonomi yorumunuz, Tacirler Yatırım farkıyla Kıbrıs Postası'nda
A- A A+

BİST 100 endeksi güne 25 puan artış ile 76947 puandan başladı. Gün içerisinde 77501 seviyelerine kadar yükselen endeks günü %-0.07 azalış ile 76870 puandan kapattı. Endeksin gördüğü en düşük seviye 76560 oldu. Sanayi endeksi %-0.37 azalış, bankacılık endeksi ise %0.83 artış gösterdi.

***

Endekste destekler 76600, 75600 ve 73000'dedir. Dirençler ise 78200, 79500, 80500 ve 82500'dedir.

***

Bugün açıklanacak veriler arasında Çin'de Eylül ayı HSBC imalat sanayi PMI; Fransa'da 2. çeyrek GSYİH, ABD'de Eylül ayı Markit imalat sanayi PMI ve Richmond FED imalat endeksi yer almaktadır.***

Anadolu Hayat Emeklilik, 01.01.2014-31.08.2014 dönemine ait prim üretiminin, hayat dalı 223.128.626,71.-TL, hayat dışı 601.722,39.-TL olmak üzere toplam 223.730.349,10.-TL olarak gerçekleştiğini açıkladı.

***

AFAD, Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin sayısının 130,000'e ulaştığını açıkladı.

***

Bundesbank, Alman ekonomisinin yukarı yönlü trendinde ani bir kesintinin olası görünmediğini açıkladı.

***

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, diplomatları güvene kavuşan Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele çabasını arttırmasını umduklarını belirtti.

***

ECB Başkanı Draghi, ekonomik toparlanmaya yönelik risklerin açık bir şekilde aşağı yönlü olduğunu ve fiyat istikrarına yönelik riskleri yakından izleyeceklerini açıkladı. Draghi konuşmasında ECB'nin para politikasının uzun süre genişlemeci olarak kalmayı sürdüreceğini belirtti.

***

Interfax'ın haberine göre Putin, Avusturalya'da Kasım ayında yapılacak G20 toplantısına katılmayı planlıyor.

***

Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa Komisyonu'nun Fransa'nın bütçe durumunu değerlendireceğini açıkladı.

***

Euro Bölgesi tüketici güven endeksi Eylül'de -11.4 (önceki:-10.00) oldu.

***

ABD'de ikinci el konut satışları Ağustos'ta %-1.8 (önceki:%+2.4) azalarak 5.05 milyon adet oldu.

***

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti hedeflerine yönelik hava saldırısına başladığını duyurdu.

***

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kıyafet yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını ve orta öğretim kurumlarında başörtülü öğrencilere serbestlik getirildiğini açıkladı.

***

HSBC tarafından hesaplanan öncü imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Eylül ayında 50.2'den 50.5'e yükseldi.

***

Minneapolis FED Başkanı Narayana Kocherlakota, FED'in enflasyon oranını yüzde 2 seviyesine çıkarmaya yönelik çabaları konusunda daha aktif olması gerektiğini belirterek, FED'in bu hedefin gerisinde kaldığını hatırlattı.

***

ABD vergi kaçırma ile mücadelede yeni kurallar belirledi. Atılan 5 adımdan 3'u merkezlerini yurt dışına taşımış olan şirketlerin yurt dışındaki paralarını vergi ödemeden ABD'ye sokabilmelerini önlemeye yönelik oldu.

***

Libya'nın en büyük petrol sahasında üretim yeniden başladı.

***

New York merkezli China Beige Book International tarafından yayınlanan raporda Çin ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde düşük viteste takılı kaldığı ve perakendecilik ile konut sektöründe zorluklar yaşandığı buna karşılık imalat ve nakliye sektöründe toparlanma görüldüğü ifade edildi.

***

Standard and Poor's tarafından yayınlanan raporda Almanya'nın Euro karşıtı partisi Alternative für Deutschland (AFD)'ye yönelik desteğin hızlı ve istikrarlı bir şekilde artığı ve bunun Alman Hükümeti'nin Euro Bölgesi'ndeki ekonomik krizlere karşılık vermesini güçleştireceği ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.