EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Creditwest Bank Faaliyet Raporu yayınlandı

Creditwest Bank Faaliyet Raporu yayınlandı

Creditwest Bank'ın Faaliyet Raporu'na göre, Creditwest Bank aktif büyüklükte 1 milyar 160 milyon TL'ye ulaşarak Kuzey Kıbrıs'ın en büyük özel sermayeli özel bankası konumuna ulaştı.

Yayın Tarihi: 26/09/14 16:22
okuma süresi: 4 dak.
Creditwest Bank Faaliyet Raporu yayınlandı
A- A A+

Bankacılık sektöründe 20 yıllık deneyime sahip Creditwest Bank'ın yıllık gelişimini anlatan Faaliyet raporu resmi web sitesi www.creditwestbank.com adresinde İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandı.

Bankanın 2013 yılındaki mali durumu, kaynak ve varlıklarının gelişimi ile finansal göstergelerinin yer aldığı raporda Creditwest Bank'ın son yıllardaki gelişimine de yer verildi.

Bu grafiklere göre; Creditwest Bank'ın istikrarlı bir şekilde son 8 yıldır her yıl ortalama %30 oranında büyüme kaydettiği, aktif büyüklükte 1 milyar 160 milyon TL'ye ulaşarak Kuzey Kıbrıs'ın en büyük özel sermayeli özel bankası konumuna ulaştığı belirtildi.

EROL: KUZEY KIBRIS'IN EN ÇOK KREDİ VEREN ÖZEL BANKASI OLDUK

Konu ile ilgili açıklama yapan Creditwest Bank Genel Müdürü Dr. Süleyman Erol; Creditwest Bank'ın dünya standartlarında bankacılık hizmeti sunduğunu ve 2013 verilerine göre Kuzey Kıbrıs'ta en çok kredi veren özel banka konumuna ulaştığını açıkladı.

Dr. Erol, hizmette 20. yıla ulaşan Creditwest Bank'ın bireysel ve ticari bankacılıkta geniş bir müşteri portföyüne hitap ettiğini, her kesimin ihtiyaç ve beklentilerine özel ürün ve hizmet oluşturma noktasına geldiklerini ve Türkiye bankalarından daha düşük faizlerle kredi kullandırmaya başladıklarını açıkladı. Özellikle son 4 yıldır kesintisiz olarak devletin ilgili bakanlıklarıyla KOBİGEM ve Faiz Destekli kredi programlarına katılarak yıllık sadece %4-%6 oranlarında düşük faizlerle kredi kullandırdıklarını belirten Dr. Süleyman Erol, bu sayede piyasanın hareketlenmesine destek sağladıklarını açıkladı.

Creditwest Bank'ın uluslararası muhasebe standartlarına uygunluk ve bağımsız denetim raporu alan tek yerli banka olduğunun da altını çizen Erol, merkezi Japonya'da bulunan JCR-Eurasia tarafından son 6 yıldır derecelendirildiklerini belirtti. Dr. Süleyman Erol, 2012 JCR raporunda Creditwest Bank'ın notunun 'AA+'ya yükseldiğini ve Dünyanın en prestijli bankalarının ancak sahip olduğu 'Çok yüksek düzeyde yatırım yapılabilir' kategorisinde değerlendirildiğinin de altını çizdi.

Yasal olarak herhangi bir zorunlulukları olmamasına rağmen tüm faaliyetlerini raporladıklarını belirten Erol, bu raporları da şeffaf bir şekilde her yıl kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti.

Dr. Süleyman Erol, Creditwest Bak'ın bankacılık sektöründe ürün, fiyat ve hizmetleriyle fark yaratmakla kalmayıp 20. Kuruluş yılı sebebiyle sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık verdiklerini açıklayarak, 'Bu yıl Kasım ayında düzenlenecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali'ni tüm Kıbrıs'a kazandırarak sanata ve sanatçıya destek veriyoruz.' diye konuştu. Ayrıca 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan sürede toplam 20.000 fidan dikerek adanın yeşillendirilmesine de katkı sağladıklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.