EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

IMF Başkanı Lagarde'dan Euro Bölgesi'ne uyarı

IMF Başkanı Lagarde’dan Euro Bölgesi’ne uyarı

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) Euro Bölgesi'ne uyarılar gelmeye devam ediyor. IMF Başkanı Christine Lagarde bölgede yerinde sayan büyüme oranına bir çözüm bulunmadığı takdirde yeni bir ekonomik durgunlukla karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekti. Lagarde'a göre 18 üyeli bölgede ekonomik daralma riski yüzde 35'in üzerinde bulunuyor:

Yayın Tarihi: 10/10/14 08:14
okuma süresi: 1 dak.
IMF Başkanı Lagarde’dan Euro Bölgesi’ne uyarı
A- A A+

"Daha fazla büyüme ve istihdam sayesinde oluşmasını umduğumuz daha iyi iş olanakları ve büyümeyle sağlanacak bu yeni hareketlenme, bizim Euro Bölgesi üyelerinden beklememiz gereken bir şey. Daha fazla büyüme ve daha uygun bütçe politikaları uygulamaya konulabilir. Piyasadaki reformları destekleyecek iş reformları ve uygun bütçe politikaları bize göre büyük bir anlam ifade edebilir."

Çarşamba günü Milano'da gerçekleşen istihdam zirvesinde taoplanan Euro Bölgesi liderleri gençlerin iş bulabilmesi için 20 milyar Euroluk bir fon oluşturulmasına karar verdi.
Fakat bu miktar gençlerinin yüzde 25'inin işsiz olduğu Euro Bölgesi'nde ekonomik daralma riskinden dolayı yeterli bulunmadı.

Geçtiğimiz salı Euro Bölgesi 2015 kalkınma öngörülerinde düzeltmeye giden IMF, bölgedeki düşük enflasyona ve istihdamın yerinde saymasına dikkat çekmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.