EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 5 dak.

Capital Bank'ın 10'uncu şubesi açıldı

Capital Bank'ın 10'uncu şubesi açıldı

Capital Bank, 10'uncu şubesini Küçükkaymaklı'da açtı. Oldukça görkemli gerçekleşen açılışa katılım da yoğun oldu.

Yayın Tarihi: 18/10/14 09:53
okuma süresi: 5 dak.
Capital Bank'ın 10'uncu şubesi açıldı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Çıkmış olduğu yolda 11 Temmuz 2012'den bu yana kararlı adımlarla ve büyüme hedefiyle ilerleyen Capital Bank, 10. şubesinin açılışını Küçükkaymaklı'da gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun da yer aldığı açılış törenine milletvekilleri ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Akaçali: "Yil sonuna kadar 12 şubeye ulaşacağiz"

Şubenin açılış töreninde konuşma yapan CapitalBank Genel Müdürü Mehmet Akaçalı, 2012 yılında Lefkoşa'da merkez şube ile başlattıkları hizmet ağını kısa sürede yurt geneline yaymayı başardıklarını söyledi. İki senelik bir süreç içerisinde şube sayısını 10'a yükselttiklerini ifade eden Akaçalı, yılsonuna kadar açılacak olan iki şube ile 12 şube hedefini tamamlayacaklarını söyledi. 2015 yılı içinde 6 şubenin açılması için planlama yaptıklarını ifade eden Akaçalı, böylelikle şube sayısını 18'e yükselterek, müşterilerine daha geniş kapsamlı bir hizmet ağı sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

"Performansımız sektörün çok üzerinde"
Çok güçlü bir sermaye yapısına sahip olduklarının altını çizen Akaçalı, 2015 yılında yapılacak sermaye artışları ile toplam sermayeyi 40 milyon TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. "Bankamızı devraldığımız günden bu güne kadar tüm performans göstergeleri bakımından sektör geneli performansının çok üzerinde başarı gösterdiğimiz görülmektedir" diyen Akaçalı 30 Eylül 2014 itibariyle aktif büyüklüğün %1556 artarak 16 milyon TL'den 265 milyon TL'ye, öz kaynağın %860 artarak 2 milyon beş yüz bin TL'den 24 milyon TL'ye; mevduatların %1800 artarak 12 milyon TL'den 228 milyon TL'ye ve kredilerin de %9275 artarak 2 milyon TL'den 187.5 milyon TL'ye çıktığını söyledi.

"İstihdam sorunun çözümüne katkı koyacağız"
9 personel ile yola çıkan bankanın zaman içerisinde büyüyerek 100 kişiye ulaştığını belirten Akaçalı, açılacak olan yeni şubelerle ülke gençliğine yeni iş imkânları yaratılacağını da vurguladı. Her geçen gün artan müşteri portföyü ile CapitalBank'ın her yeni günde biraz daha büyüdüğünü vurgulayan Akaçalı bu başarı tablosunda emekleri olan Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun'a ve ailesine, bankaya güvenen ve inanan müşterilerine ve çalışanlara da teşekkürü borç bildiklerini söyledi.

Arhun: "Kısa sürede farkımızı hissettirdik"

Akaçalı'nın ardından kürsüye gelen CapitalBank Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun da konuşmasına açılışa gelenlere teşekkür ederek başladı. Sıfırdan bir banka kurmanın zorluklarını anlatan Arhun, buna rağmen sağlam temellere dayalı, sürdürülebili ve sağlıklı bir yapıya sahip banka yaratma konusunda önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade etti. Arhun, CapitalBank'ın kısa sürede bankacılık sektöründe hizmet farkını hissettirdiğini söyledi. "Gerek insan kaynaklarına, gerekse teknolojiye verdiğimiz önem, ürün ile birleşince, müşterilerimizle uzun vadeli, güvene dayalı ilişkiler kurabileceğimiz platformlar yaratmaya özen gösteriyoruz" diyen Arhun, vatandaşlarının birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlarken, ülkenin de sürdürülebilir ekonomisine ve kalkınmasına destek verdiklerini ifade etti.

"Mevduatların yatırıma dönüşmesini sağlıyoruz"
Toplanılan mevduatların yüzde 80'inin yerel piyasada kredi olarak verildiğini ve yatırıma dönüştürüldüğünü söyleyen Arhun sözlerini şöyle devam ettirdi: "Verdiğimiz kredilerde donuk oranımız ise hiç denecek kadar az sadece %1'lerdedir. Finansal piyasalarda denge ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olarak, gençlerimize istihdam imkanı yaratıp, devletin iş yaratma yükünü de paylaşıyoruz. Bu sayede hem ülke istihdamına hem de gayri safi milli hasılasına katkıda bulunuyoruz. Şahsım , sayır şirketlerim hariç, Bankamız 2014 yılı stopaj, bsiv ve yıl sonu gelir vergisi olarak toplam 4 milyon TL vergi ödeyip 2014 gelirlerinden ise Eylül sonu itibarı ile 1 milyon 630 bin TL vergi için provizyon ayrılmıştır. Ülkemiz ekonomisine ve kalkınmasına artan gelirimize göre vergimizi ödeyip destek sağlamaktayız."

"Yaptıklarımız, yapacaklarımızın aynasıdır"
Kısa zamanda büyük bir başarı yakalamasına ve ekonominin yükselen ve parlayan yıldızı olmasına rağmen CapitalBank'ın hala yapacağı çok önemli işler olduğunu ifade eden Arhun; "Önemli olan nerden başladığımız değil, nereye varmak istediğimizdir. Bizim bugüne kadar yaptıklarımız, gelecekte yapacaklarımızın aynasıdır"dedi. Arhun, konuşmasını Leonardo Da Vinci'nin "Engeller beni durduramaz, her bir engel kararlılığımı daha da güçlendirir" sözüyle tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.