EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

'Sony'i PS 4 kurtardı

'Sony'i PS 4 kurtardı

Bir süredir finansal açıdan zor durumda olan Japonya merkezli teknoloji devi Sony'nin PS 4'ün satış başarısı yüzünden daha büyük ekonomik bir kayıptan kurtulduğu düşünülüyor.

Yayın Tarihi: 31/10/14 12:07
okuma süresi: 2 dak.
'Sony'i PS 4 kurtardı
A- A A+

Japonya merkezli Sony, ekonomik anlamda zor günler geçiriyor. İkinci çeyrek verilerini açıklayan şirket, bu dönemi 1,2 milyar dolar (2,65 milyar TL) net kayıpla kapattı.

Bazı uzmanlara göre, geçen sene PlayStation 4'ü (PS 4) piyasaya süren ve önemli bir satış rakamına ulaşan Sony, bu ürünü sayesinde daha büyük bir ekonomik kayıptan kurtuldu.

Şirketin içinde bulunduğu mali durum yüzünde Fitch and Moody's Sony'nin notunu düşürmüş, bir başka kuruluş Standard & Poor's ise, şirketi benzer bir not düşürme ile karşılaşabileceği konusunda uyarmıştı.

Şirket yetkilileri, yeni ürünlerle Sony'nin mali yapısını düzeltip, şirketi eski gücüne kavuşturabileceklerini düşünüyor.

Şirket, geçen sene piyasaya sürdüğü PS 4 satışlarından şu ana kadar yaklaşık 3 milyar dolarlık (6,4 milyar TL) gelir elde etti.

PS 4 'ün aksine şirketin akıllı telefon birimi bir süredir zarar ediyor. Sony, bu yüzden bu departmanın CEO'su Kunimasa Suzuki'i kovmuş ve bu göreve şirketin VP'si Hiroki Totoki'yi getirmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.