EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

KKTC bankacılığında bir ilk; Cardplus bankalararası fon transferini başlattı

KKTC bankacılığında bir ilk; Cardplus bankalararası fon transferini başlattı

Ülke bankacılık sektörüne öncülük eden uygulamalarını sürdüren CARDPLUS bir ilke daha imza atarak ortak 6 banka arasında elektronik fon transferi uygulaması başlattı.

Yayın Tarihi: 12/12/14 16:34
okuma süresi: 3 dak.
KKTC bankacılığında bir ilk; Cardplus bankalararası fon transferini başlattı
A- A A+

Çağın gereklerini yerine getirerek teknoloji bankacılığına önemli bir yatırım daha gerçekleştiren CARDPLUS'ın ücretsiz olarak uygulamaya koyduğu B-EFT sistemi ile üye 6 bankanın müşterileri üye bankalar arasında anında para transferi yapabilecekler.

Limasol Türk Kooperatif Bankası Ltd, Creditwestbank Ltd, Asbank Ltd, Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd, Near East Bank Ltd ve Akfinansbank Ltd e sektörde önemli bir pazar payını elinde tutan CARDPLUS, B-EFT sistemini Lefkoşa Eziç Restorantda düzenlediği üye banka üst yönetiminin de hazır bulunduğu basın toplantısı ile tanıttı.

Sektör için devrim niteliği taşıyan bu kolaylık ile CARDPLUS üyesi her bankadan, diğer üye bankalara ulaşılabileceği, istenilen para transfer işleminin kolaylıkla yapılabileceği B-EFT sisteminin tanıtım toplantısında söz alan cardplus Genel Müdürü Mine Tokay, sistemle ilgili çalışmaları ve sistemden nasıl yararlanılacağını anlattı. Tokay özetele şöyle konuştu: " CARDPLUS üyesi altı köklü bankadan birinde hesabınız var, bir diğerine de yatırım yapmanız gerekiyor. Bu işlem için banka turuna çıkmanıza gerek kalmayacak. İster vezneden, ister ATM cihazından, isterseniz internet şube üzerinden rahatlıkla bankalar arası B-EFT işlemini tamamlayabileceksiniz. Hem zahmetten, hem de gereksiz zaman kaybından tasarruf edeceksiniz. Altyapı teknolojisinde Türkiye'den Banksoft Bilişim ve KKTC'den Sentez Bilgisayar'ın yazılımları kullanıldı bu projede.Bundan tam 9 yıl önce bankalar ortaklığı olarak yine KKTC'de bir ilk ile kartlı ödeme sistemini hayata geçiren CARDPLUS, büyük dikkat çeken bu B-EFT atılımıyla da bankaların işbirliğinin önemini ve farkınıbir kez daha ortaya koymuş oldu."

CARDPLUS Yönetim Kurulu Başkanı Taştan Altuner de konuşmasında ortaklık olarak çağdaş bankacılığa özel önem vermeye devam edeceklerini belirterek, basına ve katılımcılara teşekkür etti. Toplantıda söz alan sistem kurucusu Sentez Bilgisayar Direktörü Şener Sözgen de sistemin teknik detayları hakında bilgiler verdi. Toplantı soru – yanıt bölümü, video tanıtım gösterimi ve yemekle tamamlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.