EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Londra'da gündem ekonomik işbirliği

Londra’da gündem ekonomik işbirliği

Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıs Rum Sanayi ve Ticaret Odası'nın Londra'da katılacakları panelde gündem ekonomik işbirliği olacak.

Yayın Tarihi: 21/02/15 09:35
okuma süresi: 3 dak.
Londra’da gündem ekonomik işbirliği
A- A A+

Kıbrıs Postası - Beran DAĞTAŞ

Kıbrıs Postası'na 2 Mart'ta gerçekleşecek panelle ilgili bilgi veren Kıbrıs Türk Ticaret Odası başkanı Fikri Toros, panelde yapacağı konuşmada ekonomik işbirliğinden elde edilecek karşılıklı kazancın kapsamlı çözüme ulaşılması için ilham kaynağı olacağına vurgu yapacağını söyledi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Kıbrıs Rum Sanayi ve Ticaret Odası İngiltere AB Bakanı Bakanı David Lidington'ın daveti üzerine Londra'da İngiliz Dışişleri Bakanlığı AB Masası Müdürü Jill Morris başkanlığında düzenlenecek olan bir panele katılıyor.

2 Mart 2015 günü gerçekleşecek panelle ilgili detayları gazetemize aktaran Kıbrıs Türk Ticaret Odası başkanı Fikri Toros panelde kendisinin ve mevkidaşı Phiadis Phillides'in panelde 10 ar dakikalık konuşma yapacaklarını, sonrasında da yarım saat soru cevap bölümüne geçileceğini söyledi.

Kapsamlı çözümün kazançları anlatılacak

Kıbrıs Rum Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Phillides panelde yapacağı on dakikalık konuşmada Kıbrıs'ta varılacak kapsamlı bir çözümün kazançlarını anlatacak.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ise yapacağı konuşmada kapsamlı bir çözümün siyasi olarak mümkün olması için toplumların ekonomik işbirliğiyle birbirlerine yakınlaşmaları gerektiğine işaret edecek. Bunun yanında Toros, ekonomik işbirliğinden elde edilecek karşılıklı kazancın kapsamlı çözüme ulaşılması için ilham kaynağı olacağına da vurgu yapacak.

Ortak projeler anlatılacak

KTTO başkanı konuşmasında ayrıca Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum ticaret odalarının üzerinde çalıştığı işbirliği projelerini de dinleyicilere aktaracak. İki ticaret odasının ortak yürüttüğü projeler arasında güney ve kuzey arasında yapılacak telefon görüşmelerinde roaming uygulamasının kalkması; Lefkoşa suriçinde iki kesimi de kapsayacak turistik "ring-tour" ların düzenlenmesi; Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında işlenmiş gıda ve ticari araçların geçişinin kolaylaştırılması; iki toplumun da ortak alışveriş yapabileceği pazar alanı ve iki kesim arasındaki ticari ilişkilerde yaşanacak olası ihtilafları çözmek için ortak bir tahkim merkezi kurulması bulunuyor.

Toros gazetemize yaptığı açıklamada hellim konusunun panelin gündeminde olmadığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.