EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Hellenic Bank: "2015'te büyümeye geri dönüş mümkün"

Hellenic Bank: “2015’te büyümeye geri dönüş mümkün”

Güney Kıbrıs'ın en büyük kredi sağlayıcısı, 2015 yılında belli koşulların sağlanması durumunda, Güney Kıbrıs ekonomisinde büyüme yaşanabileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 06/03/15 08:54
okuma süresi: 3 dak.
Hellenic Bank: “2015’te büyümeye geri dönüş mümkün”
A- A A+

Kıbrıs Postası - Firuzan NALBANTOĞLU

Hellenic Bankası üç aylık değerlendirmesinde; "Kurtarma planı ile ilgili umutların Memorandum hükümlerine uyulması durumunda tatmin edici bir seviyeye ulaşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.Açıklamada, Güney Kıbrıs'ta bankacılık sektörünün güvenilirliğinin tam anlamıyla tamir edilmesinin, Kıbrıs ekonomisindeki en ciddi sorunlardan birisi olmaya devam ettiği belirtildi.

Güney Kıbrıs'ın ikinci büyük kredi veren bankası olan Hellenic Bank yaptığı açıklamada, "2015'te beklenen zorluklar göz önünde bulundurulursa ve bu zorluklar aşılırsa büyümeye geri dönülebilir" dedi. Hellenic Bankası üç aylık değerlendirmesinde; "Kurtarma planı ile ilgili umutların Memorandum hükümlerine uyulması durumunda tatmin edici bir seviyeye ulaşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Açıklamada "Belli koşulların yaratılması, doğru hamleler ve inisiyatiflerle ekonomi pozitif büyümeye geri dönecek. Ekonomik iyileşmenin sağlanması büyük ölçüde, ülkeyi bu duruma getiren yapısal bozuklukların düzeltilmesi ne bağlıdır. Dahası, Kıbrıs toplumunun ve yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazanmanın temelini yaratmak için daha sıkı bir düzenleyici çerçeveye ihtiyaç var " dendi.

"İşsizlik oranları aynı kalacak, tüketici endeksi fiyatları yükselecek…"

Kredi sağlayıcı, 2014'te yüzde 2.3 oranında ve 2013'te de yüzde 5.4 daralma yaşamasının ardından, Maliye Bakanlığı'nın yüzde 0.4 tahmini büyüme oranıyla karşılaştırıldığında, bir önceki tahmini ekonomik büyüme aralığını yüzde -0.5 ile yüzde 0.5 arasında muhafaza etti. İşsizlik oranlarının bu yıl tahmini olarak değişmemesi ve yüzde 16'lık bir oranda kalması beklenirken, tüketici endeksi fiyatlarının yüzde 0.3 oranında yükselmesi bekleniyor.

"Sürdürülebilir ekonominin tek yolu reformları uygulamak…"

Hellenic Bankası "Kurumsal reformların uygulanması, yatırımları teşvik etmek için ticaret ortamının geliştirilmesinin önemli bir ayağıdır" dedi. Açıklamada, "Reformların maliyeti kısa vadede Kıbrıs ekonomisine olumsuz etkiler yaratabilir ancak sürdürülebilir ekonominin tek yolu budur" dendi. Açıklamada, Güney Kıbrıs'ta bankacılık sektörünün güvenilirliğinin tam anlamıyla tamir edilmesinin, Kıbrıs ekonomisindeki en ciddi sorunlardan birisi olmaya devam ettiği belirtildi. Açıklamada "Sistemde istikrarı sağlayabilmek için yükselen bir trend olan tahsili gecikmiş kredilerden kaçınılmalı. En son veriler gösteriyor ki, yavaşlama tahsili gecikmiş borçların yapılandırılmasında yaşanıyor. Hükümetin borçların ödenememesi ve stratejik büyüme ile işsizlikle savaş konularında hazırladığı yasa tasarısı, sistemde istikrarı sağlamak yönünde atılacak paha biçilmez bir adım olacaktır" dendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.