EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

TC Merkez Bankası faizi sabit tuttu

TC Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Merkez Bankası kritik kararı açıkladı. Merkez Bankası yılın üçüncü PPK toplantısında faizi değiştirmedi, faizin alt ve üst koridoruna da dokunmadı.

Yayın Tarihi: 17/03/15 14:15
okuma süresi: 2 dak.
TC Merkez Bankası faizi sabit tuttu
A- A A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görüşmesinin ardından yapılan ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkan faiz kararı açıklandı. Ocak ayında politika faizini 50 baz puan, şubatta ise 25 baz puan indiren Merkez Bankası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın yapacağı kritik toplantı öncesinde bu ay faizlerde değişikliğe gitmediCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görüşmesinin ardından yapılan ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkan faiz kararı açıklandı. Ocak ayında politika faizini 50 baz puan, şubatta ise 25 baz puan indiren Merkez Bankası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın yapacağı kritik toplantı öncesinde bu ay faizlerde değişikliğe gitmedi.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 7,5'te sabit bıraktı. Banka, faizin alt ve üst koridoruna da dokunmadı. Faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25, üst bandı ise yüzde 10,75'te sabit bırakıldı.

Ekonomistler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın yapacağı toplantı öncesinde bu ay faizlerde değişiklik beklemiyor.
Kurul 24 Şubat'taki bir önceki toplantıda bir hafta vadeli repo ihale faizinde indirime giderek yüzde 7.75'ten yüzde 7.50'ye düşürmüş, ayrıca faiz koridorunda da değişiklik yaparak, üst bant olan gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 11.25'ten yüzde 10.75'e ve alt bant olan gecelik borçlanma faizini ise yüzde 7.50'den yüzde 7.25'e indirmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.