EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

MÜSİAD Kıbrıs İsviçre'de

MÜSİAD Kıbrıs İsviçre’de

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İsviçre, 20 Mart 2015`te Cenevre`de bulunan Crowne Plaza Oteli`nde gerçekleştirdiği "G20-B20 Türkiye Dönem Başkanlığı, Ticaret ve Yatırım Fırsatları" konulu Forumun ardından Cenevre Temsilciliği`nin lansmanını yaptı.

Yayın Tarihi: 23/03/15 12:17
okuma süresi: 2 dak.
MÜSİAD Kıbrıs İsviçre’de
A- A A+

İsviçre tarafından CEO düzeyinde katılımın da olduğu toplantıya Türkiye'den ve yurtdışından üst düzey katılımla birlikte panele , MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu ve pek çok isadamı katıldı. KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami'nin toplantıya gönderdiği mesaj okundu, davetliler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Moderatörlüğünü MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın yaptığı foruma, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Haluk Ilıcak, Bern Büyükelçisi Mehmet Tuğrul Gücük ve Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder`in yanısıra Türkiye`den, İsviçre'den Kktc'den ve diğer Avrupa ülkelerinden çok sayıda iş adamı katıldı. Türkiye`nin 15 Aralık 2014`te başlayan ve 15 Kasım 2015`e kadar sürecek olan G20 Başkanlığı sürecinde ticaret ve yatırım fırsatlarının iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, döviz piyasalarında yaşanan son durum hakkında kendisine yöneltilen soruya karşılık "Avro'da yaşanan değişimin, Türkiye'nin ihracatını negatif olarak etkileyeceğini düşünüyoruz. Ancak Türkiye krize girmeyecektir. Bu zorlukları avantaja çevirebilecektir." diye konuştu. İsviçre Frankı'nın değer kazanması hakkında "İsviçre Frankı'nda eğer akıllı davranabilirsek İsviçre'ye yapacağımız ihracatı arttırma yönünde bizim için olumlu olabilir." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.