EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı

TÜİK verilerine göre: Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Mart ayında gıda fiyatlarındaki artışın öncülüğünde beklentilerin üzerinde (bir önceki aya göre) % 1,19 artış kaydetti (beklenti % 0,90).

Yayın Tarihi: 04/04/15 09:35
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı
A- A A+

Bu veriler ile yıllık enflasyon Şubat ayında % 7,55 seviyesinden Mart ayında % 7,61 seviyesine yükseldi

Manşet enflasyonun beklentilerin üzerinde artış kaydetmesine rağmen TCMB'nin kontrol edilebilir enflasyon olarak gördüğü özel kapsamlı "I" enflasyonu (enerji, altın, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içecekler hariç) Mart ayında % 7,10 seviyesine geriledi (Şubat % 7,73)

Üretici cephesinde ise Yİ-ÜFE Mart'ta % 1,05 artarken, yıllık artış Şubat ayındaki % 3,10'dan Mart ayında % 3,41'e yükseldi.

Ana harcama grupları itibariyle aylık bazda en yüksek artış % 2,47 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda olduğunu görüyoruz.

Yıllık bazda bakıldığında en fazla artış % 14,12 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşmiş.

TCMB'nin gerek yavaşlayan ekonomiyi desteklemek, gerekse çekirdek enflasyondaki iyileşmeye paralel Nisan ayı olağan PPK toplantısında ölçülü sayılabilecek (25 baz puan) indirim ihtimalini göz ardı etmiyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.