EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Işık: "Süresi geçen ürünler piyasaya sürülüyor"

Işık: "Süresi geçen ürünler piyasaya sürülüyor"

Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, katıldığı bir televizyon programında tüketicilerin sorunlarına değindi.

Yayın Tarihi: 14/06/15 10:26
okuma süresi: 3 dak.
Işık: "Süresi geçen ürünler piyasaya sürülüyor"
A- A A+

Işık, piyasa sürülen pek çok tarihi geçmiş ürün bulunduğunu kaydetti. Yerli üretiminde sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapan Işık, yerli üretim var diye de ithalatın durduramayacağını da kaydetti.

"DEVLET OLARAK BU HALKA BÜYÜK HAKSIZLIK YAPIYORSUNUZ"

Yılmaz Işık, devletin halka büyük bir haksızlık yaptığını belirtti gerekçesini ise şu sözlerle ifade etti; "Devlet olarak bu halkı resmen açıktan açığa vergi ve zam yükü altında ezerken bu aldığın vergi ve zammın bedelini kurman gereken tüketiciler koruma dairesi ile en azından görevden iade verme yükümlülüğün yok mu? Teşkilat kadrolarınızı kurmuyorsanız, kadrolarınızı ihdas edip istihdam yapmıyorsanız demek ki bu halka büyük haksızlık yapıyorsunuz."

"SÜRESİ GEÇTİĞİ HALDE ÜRÜNLER YENİDEN ETİKETLENİP PİYASAYA SÜRÜLÜYOR"

Tarihi geçmiş ürünlerin yeniden etiketlenip raflarda durmaya devam ettiğine de dikkat çeken Işık; "Süresi geçtiği halde yeniden etiketlenip piyasaya sürülen o kadar ürün var ki, biz dernek olarak bunların tespit ettirip imha ettirilmesi yolunda başarı gösterdik. Bu firmaları derneğimiz bünyesinde kara listeye alıp yayınlanmış bulunmaktadır" dedi.

Işık, sözlerinin devamında ise şunları kaydetti; "Bir ürünün üreticisi kendi üretimini üç ayla sınırlandırıyor. Sen hükümet olarak bunun altına 6 ay içerisinde tüketilebilir diye bunun altına imza atıyorsun. Halka yapılan bu haksızlığa son verilmesine muvaffak olduk."

"YERLİ ÜRETİM YAPILIYOR DİYE İTHAL ÜRÜNÜ YASAKLAMA HAKKINIZ YOK"

Işık, son olarak yerli üretim mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini ancak ithal ürüne de yasaklama getirilmemesi gerektiğini kaydetti. Işık, sözlerini şöyle tamamladı; "Yerli ürün mücadelesini uzun zaman yaptık. Yerli üretim yapılıyor diye ithal ürünü yasaklama hakkınız yok. Yerli üreticiler ürettiği birim başına ürünle teşvik edilir."

Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.