EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Tulga: "Bankalara borçlanılarak devlet ödeniyor"

Tulga: "Bankalara borçlanılarak devlet ödeniyor"

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, 60 bin TL'ye kadar düşük faizli kredi uygulamasının bankalar üzerinden Pazartesi gününden itibaren başlayacağını belirterek, şartlar gereği yatırım yapmak isteyen çok az işletme sahibi olduğunu, borç almak yerine, borç kapatıldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 11/07/15 09:29
okuma süresi: 4 dak.
Tulga: "Bankalara borçlanılarak devlet ödeniyor"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN / TAK

Tulga: "Bankalara borçlanılarak devlet ödeniyor. Ekonomi kötü gittiği sürece yatırıma gidilmek istenmiyor"

Gündüz: "Ülke ekonomisine 306 milyon 434 bin 439 TL kaynak sağlanacak"

Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, 60 bin TL'ye kadar düşük faizli kredi uygulamasının bankalar üzerinden Pazartesi gününden itibaren başlayacağını belirtti. Tulga, yıllık bir milyon TL'ye kadar cirosu olan küçük işletmeler için geçerli olacağını söyledi.

Tulga: "Borç alınmıyor, borç kapatılıyor"

Tulga, genel anlamda düşük faizli kredi uygulamasını olumlu bulduğunu ifade ederek, borç faiz uygulaması bankalar üzerinden yapıldığında faiz oranının yüzde 16-17'dir. Şu an uygulanacak olan kredi yüzde 6'dır. Ancak, başvuracak olan işletmecinin sigorta ve vergi borcu olmaması, bankanın koşullarına uyması gerekiyor. Bu koşulları yerine getirebilecek çok az işletme sahibi var. Bankalara borçlanılarak devlet ödeniyor. Borç alınmıyor, borç kapatılıyor. Ekonomi kötü gittiği sürece yatırıma gidilmek istenmiyor" şeklinde konuştu.

"V. Esnaf ve Hizmet Sektörüne Yönelik Faiz Destek Programı", şartları kabul eden bankalarla imza töreni dün yapıldı. Protokole, Kıbrıs Vakıflar Bankası Ltd., Kıbrıs İktisat Bankası Ltd., Creditwest Bankası Ltd., Yakın Doğru Bankası, TC Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş. ve Türkiye Garanti Bankası temsilcileri imza koydu.

Gündüz: "Kadın girişimci, kadın esnaf ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren başvuru sahiplerine öncelik verilecek"

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ise yaptığı açıklamada, 2011 yılından beri yürütülen programdan daha önce kredi kullananlardan yalnızca 24 ay sorunsuz bir şekilde kredi ödemelerini tamamlayanlar ve yeni başvuranların faydalanabileceğini söyledi. Gündüz, programdan faydalanan işletmelerin 36 ay vadeli ve üç ay ödemesiz dönem imkanlarından faydalanabileceğini ve bankalar ile anlaşmaya varılan, yıllık yüzde 12 faiz oranının yüzde 50'sinin destek kapsamında karşılanacağını ifade etti. Gündüz, yeni programda ek olarak kadın girişimci, kadın esnaf ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren başvuru sahiplerine öncelik verileceğini belirtti.

Gündüz, bu doğrultuda başvuruların protokol imzalanan bankalara yapılacağı kredi faiz destek programından yüzde 6 yıllık faiz oranı ile 60 bin TL'ye kadar kullanım gerçekleştirilebileceğini söyledi.

2011-14 yılları arasında bu kredi faiz destek programından 2 bin 894 işletmenin faydalandığını belirten Gündüz, ülke ekonomisine 306 milyon 434 bin 439 TL kaynak sağlandığını kaydetti. Gündüz, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve katkı koyan tüm taraflara teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.